Spor de vatamare de 2.200 lei pentru utilizarea calculatorului. CJAS Bacau explica de ce directorul incaseaza acesti bani

news

Directorul general al Casei Judetene de Asigurari de Sanatate (CJAS) Bacau, Ion Marius Savin, are un spor de vatamare de 2.200 de lei, pe motiv ca isi pune viata in pericol in fata calculatorului, conform purtatorului de cuvant al institutiei, citat de Mediafax.

Potrivit datelor de pe site-ul CJAS Bacau, Ion Savin ia un salariu brut de peste 14.000 de lei, la care se adauga sporul de vatamare de 2.200 de lei si tichete de vacanta de 1.450 de lei.

„Aceste sporuri sunt trecute in Legea salarizarii. Toti angajatii caselor si ai altor institutii publice beneficiaza de 15% spor direct si 15% spor pentru activitatea la calculator. Astfel, nu suntem singurii angajati care avem aceste sporuri. Toti cei care lucreaza, de exemplu, la calculator, in domeniul public, au acest spor. Sporurile au venit sa rectifice pierderile salariale, pentru ca noi am pierdut la lefuri odata cu Legea salarizarii”, a declarat sambata, pentru Mediafax, purtatorul de cuvant al CJAS Bacau, Dan Stoica.

Acesta a adaugat ca sumele sunt brute, astfel ca, dintr-un spor de 2.200 de lei, de exemplu, beneficiarul ramane cu aproximativ jumatate din suma.

„Suma de 2.200 de lei poate parea spectaculoasa pentru un spor, dar repet, este vorba despre una bruta. Toti angajatii caselor judetene de asigurari de sanatate beneficiaza de aceste sporuri”, a incheiat Stoica.

Sporul se acorda dupa ce, anual, o comisie din cadrul Directiei de Sanatate Publica verifica fiecare birou pentru a vedea daca exista calculatoare, xerox-uri, imprimante sau aparatura care emite radiatii. Astfel, angajatii de la stat iau pana la 15% in plus la salariu pentru ca lucreaza cu echipamente electronice, care le pun viata in pericol.

Mai mult despre: ,

Comentarii: