externe

Sportiva ucraineana, eliminata de la Campionatul Mondial de scrima fiindca a refuzat sa dea mana cu rusoaica pe care o invinsese! – VIDEO

Scene incredibile la Campionatul Mondial de Scrima desfasurat la Milano: scrimera ucraineana Olha Kharlan a fost eliminata din competitie, desi castigase meciul contra rusoaicei Anna Smirnova cu un scor categoric: 15-7. Dupa partida, rusoaica a pretins ca adversara ei a refuzat sa ii stranga mana si a cerut reprezentantilor Federatiei Internationale de Scrima sa o pedepseasca. Ea nu s-a clintit din loc pana ce nu i s-a dat satisfactie, spre stupefactia spectatorilor prezenti.

Ca urmare, Olha Kharlan, de patru ori campioana mondiala, a fost descalificata de judecatori pentru refuzul de a-i strange mana adversarei sale din Rusia. Asta desi regulamentul Federatiei Internationale de Scrima nu prevede obligativitatea sportivilor de a-si strange mainile dupa meci, salutul executandu-se prin ciocnirea sabiilor sau prin ducerea sabiei la frunte. Dupa cum demonstreaza imaginile filmate, Kharlan s-a oferit sa ciocneasca sabia (asa cum prevad regulile), in locul strangerii de mana, dar rusoaica a refuzat si nu a dorit sa paraseasca sala de concurs pana cand adversara ei nu a fost descalificata.

Desi oficialii Federatiei Internationale de Scrima au incercat sa apere decizia arbitrilor, afirmand ca sportul nu trebuie amestecat cu politica, se pare ca cea care le-a amestecat a fost insasi Smirnova, care apare in mai multe fotografii alaturi de fratele ei, militar in armata rusa, si chiar purtand o caciula militara ruseasca in timp ce face semnul victoriei – o dovada evidenta ca sustine invazia criminala a Rusiei in Ucraina.

Reamintim ca fostul presedinte al Federatiei Internationale de Scrima este oligarhul rus Alisher Usmanov, un apropiat al lui Putin, care, desi a renuntat oficial la functie trage inca sforile in cadrul institutiei. Federatia Ucraineana de Scrima a anuntat ca va depune o solicitare pentru ca scandaloasa decizie a arbitrilor sa fie anulata.

Urmareste-ne si pe:
Gabriel Tudor

Share
Published by
Gabriel Tudor

Recent Posts

Fiul lui Doldurea a cautat sa fuga din Romania. Anchetatorii au descoperit ca acesta se uita dupa „tari fara extradare” si „boli cu care nu se face puscarie”

Ionut Doldurea, fiul primarului reales Ion Doldurea (PSD), a cautat pe internet informatii despre "tari…

10 ore ago

Presshub: Unde sunt voturile REPER. Partidul acuza fraude in procesele verbale de la sectiile de vot

Unde sunt voturile REPER. Partidul a facut public faptul ca cetateni care au votat pentru…

5 ore ago

Cod rosu de furtuna pentru municipiul Bucuresti si in alte trei judete. Grindina de mari dimensiuni

Administratia Nationala de Meteorologie a emis joi seara avertizari Cod rosu de furtuna pentru municipiul…

5 ore ago

Cod portocaliu de furtuna si ploi torentiale in tara

O ploaie torentiala violenta a lovit Clujul joi seara. Pompierii au fost solicitati sa intervina…

10 ore ago