SPP il pune la punct pe Liviu Dragnea, dupa ce seful PSD a lansat amenintari la adresa serviciului: ” Un sfat prietenesc”

politica

SPP raspunde sec dupa ce Liviu Dragnea l-a acuzat pe seful serviciului, Lucian Pahontu, ca incearca sa racoleze membri ai PSD.

„Serviciul de Protectie si Paza isi desfasoara activitatea conform legii. Ca intotdeauna, Serviciul de Protectie si Paza isi mentine neutralitatea in ceea ce priveste factorii politici si nu comentam afirmatiile facute in spatiul public de catre oamenii politici. Militarilor aflati in activitate le este interzis sa faca politica, conform Legii 80/1995 privind statutul cadrelor militare”, afirma SPP intr-un comunicat oficial.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, i-a cerut sefului SPP, Lucian Pahontu, intr-o emisiune la Romania TV, sa inceteze sa mai convinga membri ai PSD ”sa aiba ganduri de marire”, Dragnea afirmand ca Pahontu este ”vestitorul de serviciu” de la Cotroceni.

Referindu-se la noul sau dosar penal, Liviu Dragnea i s-a adresat, la un moment dat, sefului SPP. ”Eu merg in continuare, nu ezit. Nu merg cu bata la mine, nu merg cu SPP-ul lui Pahontu la mine… A propos, domnu Pahontu, nu mai incercati la niciun membru PSD sa-l convingeti sa aiba ganduri de marire. Ocupati-va de SPP si de paza lui Iohannis! Un sfat prietenesc”, a spus Dragnea.

Intrebat daca are informatii ca generalul Lucian Pahontu este ”bagat in politica”, liderul PSD a spus: ”E demult bagat. E postasul de serviciu, este vestitorul de serviciu de la Cotroceni. A fost al lui Basescu, acum e al lui Iohannis.”

Dragnea a refuzat sa dea detalii suplimentare legate de Pahontu, dar a precizat ca nu este singurul care are informatii legate de implicarea acestuia in politica. ”Cei care mi-au spus, daca vor sa spuna, or sa spuna”, s-a marginit sa spuna Liviu Dragnea.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: