politica

Spre deosebire de PSD, USR nu-si devoreaza liderii. Dan Barna ramane presedinte, a fost votat de un numar consistent de membri USR

Liderul USR, Dan Barna, anunta ca membrii formatiunii au decis, prin vot electronic, ca el sa continue la sefia USR. Decizia a fost luata de aproximativ 75 la suta dintre membrii USR care au votat.

Dan Barna a spus, miercuri dupa-amiaza, intr-o conferinta de presa, ca votul a avut loc in urma rezultatelor la alegerile prezidentiale.

El a anuntat ca aproximativ trei sferturi dintre cei care si-au exprimat votul au fost de parere ca el nu trebuie sa demisioneze de la sefia USR.

„Avem rezultatul consultarii membrilor asupra pozitiei mele in calitate de lider al lui USR. A fost o intrebare pe care am pus-o cumva urmare a rezultatului alegerilor, unde am avut cumva asteptari mai mari decat rezultatul pe care l-am obtinut si atunci, cum USR a rezolvat de fiecare data astfel de situatii prin consultarea membrilor, si de aceasta data am optat pentru aceasta varianta. Intrebarea pe care am adresat-o este una pe care o cunoasteti: Considerati ca Dan Barna ar trebui sa-si dea demisia de la conducerea USR? Decizia colegilor nostri este aceea de a continua aceasta pozitie, 75 la suta, practic trei sferturi din partid a decis ca nu este cazul sa imi dau demisia, 25 au raspuns Da. Practic, 7.189 de membri considera ca trebuie sa continuam”, a spus Barna, citat de news.ro.

El a adaugat ca este un rezultat care il obliga.

„Vom avea duminica alegeri, indem electoratul sa mearga la vot, sa voteze cu actualul presedinte, dupa care vom intra in logica parlamentara, vom monitoriza activitatea Guvernului, vom face tot ce depinde de noi pentru a transforma promisiunea pe care domnul Orban a facut-o in acordul politic, aceea de a avea primari in doua tururi, vom face tot ce depinde de noi sa devina realitate, vom conduce negocieri mai departe pe acest subiect si pe toate celelalte teme din agenda”, a afirmat Barna.

Intrebat daca ia in calcul o noua majoritate in Parlament, el a precizat: „Voturile USR nu sunt voturi in alb. Vom sustine acest guvern de fiecare data cand obiectivele fie cele din acordul politic, fie cele care sunt intr-adevar necesare Romaniei, vor ajunge pe agenda si vom fi la fel de in opozitie daca vor fi derapaje sau alte masuri care se duc in zona de clientelism politic si masuri specifice vechii clasei politice. Majoritatea de care e nevoie in Parlament pentru buget, spre exemplu, este evident conditionata de respectarea acordului politic pe care l-am semnat”.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24
Tags: dan barna

Recent Posts

Miscarea neasteptata la Moscova, Putin l-a inlocuit pe Soigu, ministrul Apararii. Noul ministru este un civil

Presedintele rus Vladimir Putin a propus duminica un nou ministru al Apararii, nominalizandu-l pentru aceasta…

7 ore ago

Germania isi extinde influenta, trimite doua nave de razboi in apele Asiei. „Comportamentul agresiv” al Chinei, principala cauza a misiunii

O fregata germana si o nava de aprovizionare de lupta au plecat saptamana aceasta din…

9 ore ago

Aventurile unui infractor deghizat in femeie in Capitala, cum a reusit sa pacaleasca si sa jefuiasca mai multi pensionari – Video

Politia a dat publicitatii detalii despre cum un individ de 52 de ani, din Ialomita,…

7 ore ago

Ciolacu sustine ca „din octombrie nu o sa mai avem vize cu SUA”. Se lauda ca tot el a bagat Romania in Schengen

Premierul PSD Marcel Ciolacu a sustinut, duminica seara, ca romanii nu vor mai avea nevoie…

7 ore ago