Spre furia lui Cercel, Vlad Voiculescu a dat-o afara pe sefa de la „Matei Bals”. Cine este noul manager

news

Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, l-a demis, luni, pe managerul interimar al Institutului „Matei Bals”, decizia fiind motivata de „multiplele disfunctionalitati in gestionarea situatiei pacientilor internati in Pavilionul V al Institutului care au fost transferati in urma incendiului din 29 ianuarie 2021 si in comunicarea cu Ministerul Sanatatii”. Atributiile vor fi preluate de directorul medical, dr. Catalin Apostolescu. 

„Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a decis astazi demiterea managerului interimar al Institutului National de Boli Infectioase ‘Prof. Univ. Dr Matei Bals’ din Bucuresti. Atributiile de manager interimar vor fi preluate, incepand de astazi, de directorul medical dr Catalin Apostolescu. Decizia este motivata de multiplele disfunctionalitati in gestionarea situatiei pacientilor internati in Pavilionul V al Institutului care au fost transferati in urma incendiului din 29 ianuarie 2021 si in comunicarea cu Ministerul Sanatatii, conform Art. 6, alin. (1) si (5), al Ordinului ministrului Sanatatii 1384/2010 privind aprobarea modelului-cadru al contractului de management si a listei indicatorilor de performanta a activitatii managerului spitalului public”, se arata intr-un comunicat de presa transmis de Ministerul Sanatatii.

Managerul interimar, Maria Nitescu, a preluat functia dupa demisia lui Streinu Cercel, ales senator PSD la alegerile din decembrie 2020. Nitescu lucra la „Matei Bals” din 2010, unde printre altele era responsabila de management a calitatii serviciilor medicale, dar si de procedurile si protocoalele de igiena. Nitescu eset considerata o apropiata a lui Adrian Streinu Cercel, care astfel continua sa conduca spital din umbra.

Conform sursei citate, Ministerul Sanatatii a solicitat, luni dimineata, informatii cu privire la decesul unui pacient internat in Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Ilfov care, potrivit presei, s-a aflat in Pavilionul V al Institutului National de Boli Infectioase „Prof. Univ. Dr Matei Bals” in timpul incendiului.

„Institutul a raspuns, printr-o nota telefonica, la ora 10.01, potrivit careia pacientul nu s-a aflat in Pavilionul V in momentul incendiului si nu a fost transferat la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Ilfov.

La ora 14.17, Institutul a revenit asupra acestei informatii si a comunicat Ministerului Sanatatii ca pacientul s-a aflat in Pavilionul V in timpul incendiului, ca a fost evacuat de catre personalul medical propriu inaintea sosirii echipajelor de interventie si ca a fost transferat la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Ilfov in data de 29 ianuarie 2021, la ora 16.30”, explica MS.

Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a solicitat demararea unei anchete a Corpului de Control al ministrului care sa elucideze modul in care au fost gestionate transferurile tuturor pacientilor internati in Pavilionul V al Institutului National de Boli Infectioase „Prof. Univ. Dr Matei Bals” din Bucuresti, precum si comunicarea cu toate celelalte autoritati implicate.

Mai mult despre:

Comentarii: