Sprijin neasteptat pentru #Rezist. Europarlamentar strain: „Am fost contactata de sute de cetateni romani pe Facebook si prin e-mail”

politica

Un europarlamentar din Malta, Roberta Metsola, anunta ca este alaturi de protestatarii din Romania care se lupta pentru independenta justitiei. „In Parlamentul European vom continua sa impunem respectarea statului de drept pretutindeni in Europa”, a promis Metsola. 

”Lupta impotriva coruptiei trebuie sa continue peste tot in Europa. Nu am nici o intentie sa intru in politica interna romaneasca, dar acolo unde exista probleme care privesc valorile europene nu voi alege niciodata calea tacerii. Exista unii oameni care sunt de parere ca nu ar trebui sa vorbesc despre situatia din Romania pentru ca nu sunt romanca – dar eu nu cred ca ar trebui sa existe diferite clase de cetateni europeni. Am fost aleasa in Malta, dar sunt aici (in Parlamentul European – n.r.) pentru a apara valorile noastre europene si pentru a actiona impotriva oricarei amenintari la adresa lor – indiferent ca acestea vin din Malta, din Romania sau de oriunde – si asta o voi face mereu”, a declarat Roberta Metsola intr-un interviu pentru PSnews.ro.

Ea a atras atentia asupra faptului ca statele memmbre UE sunt distincte ca natiuni, dar se intrepatrund in egala masura, iar daca statul de drept este in pericol intr-o tara-membra, atunci si ceilalti actori statali care compune UE sunt pusi in pericol.

”Am intalnit multi oameni in Romania – oameni de pe strada, politicieni, cadre universitare si oameni care vorbeau despre vietile lor de zi cu zi. Ei nu isi doresc imposibilul, ei vor doar indeplinirea promisiunii venite din partea Europei, iar acest lucru nu este compatibil cu coruptia. In Parlamentul European, am subliniat faptul ca statele membre sunt distincte ca natiuni, dar se intrepatrund toate in acelasi fel. Iar daca domnia legii este in pericol intr-un stat, atunci si celalte state sunt expuse pericolelor. De aceea, Comisia Europeana are dreptate sa ia masuri – asa cum trebuie sa actioneze peste tot unde exista o amenintare”, a continuat Roberta Metsola.

Metsola a mentionat apoi ca a fost contactata „de sute de cetateni romani pe Facebook si prin e-mail” dupa ce a declarat in plenul Parlamentului European ca „romanii isi doresc o tara unde coruptia este eradicata, unde, chiar daca ai castigat alegerile, nu ai dreptul sa divizezi societatea”.

”Una dintre cele mai mari realizari ale Europei este piata comuna – care poate functiona asa cum ar trebui doar daca oamenii au incredere in guvernare si in sistemele noastre judiciare. Nu putem permite ca ele (sistemele judiciare – n.r.) sa fie slabite intr-o tara sau alta.

De la discutia din Parlamentul European, am fost contactata de sute de cetateni romani pe Facebook si prin e-mail – pentru noi si pentru ei, Romania este Europa si Europa este Romania. Nu facem nicio distinctie, iar in Parlamentul European vom continua sa impunem respectarea statului de drept pretutindeni in Europa”, a mai spus europarlamentarul maltez.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: