Spumega PSD-ul dupa Raportul MCV: „Sa ne spuna ca suntem o tara bananiera. Opozitia a sabotat si a lucrat impotriva Romaniei”

politica

Presedintele Comisiei juridice de la Camera Deputatilor, Nicusor Halici (PSD), a declarat marti ca raportul MCV pentru tara noastra este „foarte contradictoriu” si nu intelege „care este involutia”.

„Ce am vazut in draftul raportului, si inteleg ca e preluat in foarte mare masura si in raport, este ca, desi dezbaterile si toate analizele facute de catre raportorii MCV constata o serie de progrese, la concluzii vin si spun ca, de fapt, exista un soi de involutie. Nu am inteles care este involutia, de vreme ce cu cateva pagini mai inainte spuneau cum am adoptat un cod de conduita la Camera Deputatilor, cum nu am mai facut acel cordon viu intre cei care erau trimisi in judecata si asa mai departe. Pe de alta parte, am vazut si cum apreciau declaratiile premierului Viorica Dancila ca Guvernul PSD nu va mai interveni si nu va mai veni cu solutii in ceea ce priveste sistemul judiciar din Romania, ci va astepta solutiile si propunerile specialistilor, lucru care s-a si intamplat. Dupa aceea, sa vii si sa spui ca e o involutie, eu chiar nu o vad. E foarte contradictoriu”, a spus Halici, la Palatul Parlamentului, citat de Agerpres.

El a adaugat ca in Romania sistemul judiciar a fost depolitizat, in timp ce procurorul-sef european este numit prin negociere intre Parlamentul European si Comisia Europeana.

„Poate la fel o sa ne spuna alb pe negru ca suntem o tara de mana a treia, una bananiera. Noi putem sa numim procuror-sef european la intelegere, pe negociere intre Parlamentul European si Comisia Europeana, iar voi, pentru ca ati depolitizat complet sistemul judiciar si i-ati lasat sa fie numiti la propunerea CSM de catre un presedinte apolitic, ati gresit. Pai sa ne spuna asa, daca chiar asa functioneaza lucrurile. Mai vad ceva. Bulgaria. E adevarat ca, din punctul asta de vedere, raportul este cel mai dureros. E dureros din mai multe perspective, o data ca in 2012 cand noi cand eram pe un trend pozitiv si Bulgaria nu, am zis ca nu ne departajam si nu ne desprindem de Bulgaria si avem acelasi parcurs. Pe de o parte, Bulgaria care nu are nici DNA, nici ANI, sunt se pare mult mai in regula decat noi. O sa vedem de ce este aceasta dubla masura pe parcursul urmatoarelor zile”, a mentionat Halici.

Deputatul PSD a sustinut ca, din informatiile sale, Guvernul bulgar a avut o negociere politica cu reprezentantii MCV, ai Comisiei Europene si ai Parlamentului European pe raportul MCV, iar acest lucru demonstreaza ca „bulgarii nu prea au tradatori”.

Potrivit lui Halici, si PSD a negociat cu reprezentantii MCV, dar Opozitia „s-a dus si a indus in eroare”, „a sabotat si a lucrat impotriva Romaniei”.

Presedintele Comisiei juridice de la Camera Deputatilor a afirmat ca, in cazul in care DNA va mai cere ridicarea imunitatii parlamentare, el va propune ca aceasta solicitare sa fie aprobata.

Mai mult despre:

Comentarii: