SRI ii lasa fara replica pe propagandistii PSD care vad „statul paralel” peste tot. Protocoalele secrete au aparut pe vremea lui Ion Iliescu

news

Purtatorul de cuvant al SRI, Ovidiu Marincea, a anuntat, joi seara, ca echipele mixte formate din agenti ai SRI si procurori au luat fiinta inca din mandatul lui Ion Iliescu. El a mentionat ca SRI va da publicitatii, vineri, protocolul incheiat cu Parchetul General.

„Ofiterii SRI intr-o echipa mixta furnizau informatii procurorilor, iar procurorii, potrivit legii, trebuiau sa produca probe pe care sa le duca in fata instantei”, a afirmat Ovidiu Marincea, la B1 TV.

Acesta a mai precizat ca aceste echipe mixte au aparut in urma unei hotarari luate de CSAT pe vremea cand presedinte era Ion Iliescu.

„Termenul de echipa mixta a fost folosit, pentru prima oara, inainte de 2005, intr-o hotarare a CSAT, in mandatul lui Ion Iliescu”, a afirmat Marincea.

Protocolul de colaborare incheiat de Serviciul Roman de Informatii (SRI) cu Parchetul General in anul 2009 va fi publicat in cursul zilei de vineri pe site-ul institutiei, a anuntat, joi seara, purtatorul de cuvant al SRI, Ovidiu Marincea.

„Protocoalele reprezinta acorduri cu mai multe institutii care stabilesc metode de cooperare, nu pe langa lege, nu de atributii suplimentare, ci punand in aplicare legea. Maine va fi publicat protocolul din 2009 dintre Parchetul General si SRI. Noi nu avem un protocol semnat cu DNA, ci cu Parchetul General.

Nu vor fi surprize in acest protocol. Se vorbeste despre regulile pe care le aplica cele doua institutii prin respectarea legii. Nu se va gasi nimic ilegal. Daca cineva, din cele doua institutii, a facut ceva ilegal, trebuie sa ajunga, de indata, pe masa procurorilor. Daca exista vreun caz de derapaj, in SRI, noi nu il musamalizam. Vrem sa fie aplicata legea. Din 2016, acest protocol nu se mai aplica, dupa decizia CCR. Declasificarea nu mai afecteaza securitatea nationala.

Termenul de echipa mixta a fost folosit, pentru prima oara, inainte de 2005, intr-o hotarare a CSAT, in mandatul lui Ion Iliescu. Ofiterii SRI ofereau informatii, iar procurorii trebuiau sa produca probe pe baza lor. Toate institutiile importante au infrastructuri statale cibernetice. Legea ne obliga sa avem acorduri de colaborare cu ele”, a spus Ovidiu Marincea, la B1 TV.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: