„SRI pare ca pregateste era post-Dragnea”. Ce se ascunde in spatele vizitei sefului SRI in Serbia, unde se piteste Ghita

analize

Presedintele sarb Aleksandar Vucic l-a primit pe directorul Serviciului Roman de Informatii (SRI), Eduard Hellvig, luni, la Belgrad, informeaza agentia de presa Tanjug, preluata de Agerpres.

Cu aceasta ocazie, presedintele Serbiei a salutat cooperarea dintre serviciile de securitate ale celor doua tari, reflectata in schimbul de informatii si in lupta comuna impotriva terorismului, crimei organizate si a altor riscuri la adresa securitatii, potrivit unui comunicat al Presedintiei sarbe.

Potrivit lui Aleksandar Vucic, este nevoie de aprofundarea cooperarii si in combaterea criminalitatii cibernetice si a altor forme de abuz in tehnologiile informatiei.

Presedintele Serbiei a subliniat contributia serviciilor de securitate sarb si roman la mentinerea pacii si stabilitatii in regiune, se mai spune in comunicatul Presedintiei sarbe.

Dam Alexe, jurnalist si scriitor stabilit la Bruxelles, considera ca vizita lui sefului SRI in Serbia parafeaza sfarsitul lui LIviu Dragnea.

„SRI pare ca pregateste era post-Dragnea… Seful SRI Eduard Hellvig a fost azi la Belgrad, unde s-a intalnit cu presedintele Serbiei Aleksandar Vucic. Cica: ‘presedintele Serbiei a salutat cooperarea dintre serviciile de securitate ale celor doua tari, reflectata in schimbul de informatii si in lupta comuna impotriva terorismului si in combaterea criminalitatii cibernetice si a altor forme de abuz in tehnologiile informatiei.’

Sebastian Ghita, finantatorul lui Victor Ponta, a zambit fin.

Victor Ponta nu e doar cetatean sarb, dar si consilier al lui Aleksandar Vucic, iar firma lui Ghita, „Teamnet International”, impreuna cu firma sarbeasca „Prointer IT Solutions and Services”, trebuia sa controleze intregul sistem informatic al Serbiei, oferind servicii guvernului (si, evident, FSB-ului rusesc, ca nu suntem asa naivi).

Seful firmei sarbesti care trebuia sa lucreze cu Ghita este Slobodan Kvrgic, prieten cu presedintele Vucic si cu cine e mai important in Serbia (cu presedintele asociatiei cluburilor de fotbal, Slavisa Kokez etc., obisnuita mafie din asemenea tari).

Acelasi sef al firmei sarbesti care primise contractul informatic total pe Serbia impreuna cu Sebastian Ghita, Slobodan Kvrgic, este cel care i-a „vandut” nevestei presedintelui Vucic, Tamara Dukanovic, un apartament in Belgrad.

Asa ca presedintele Vucic s-a intalnit azi oficial la Belgrad cu seful SRI. Dragnea nu intra aici in ecuatie, Ponta si Ghita isi freaca palmele. Rafuiala finala nu e departe”, a scris Alexe pe Facebook.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: