SRI raspunde printr-o gluma reusita, de 1 aprilie, dupa anuntul borfasilor PSD-ALDE privind interceptarile telefonice. Postarea a devenit virala

news

„Stai cam mult pe telefon”, a postat SRI pe pagina sa oficiala de Facebook. Postarea vine la scurt timp dupa ce Teodor Melescanu, vicepresedinte ALDE, a cerut infiintarea unei agentii autonome in subordinea Parlamentului ”care sa poata sa intercepteze orice convorbiri telefonice sau de alta natura”.

Iata postarea SRI, care a devenit virala, fiind distribuita de peste 3.000 de utilizatori.

Teodor Melescanu a declarat, vineri, ca toate scandalurile din Justitie din ultima vreme ”pun presiune” pe Parlament sa revada cadrul legistativ de functionare a institutiilor de forta, inclusiv propunerea din 2004 privind infiintarea unei agentii autonome in subordinea Parlamentului ”care sa poata sa intercepteze orice convorbiri telefonice sau de alta natura”. In opinia sa, protocolul facut public aduce la lumina practici care „contravin statutului de drept”.

Prezent vineri intr-o conferinta de presa la ALDE Arad, Teodor Melescanu a comentat desecretizarea protocolului SRI cu Parchetul General, aratand ca ”procesul declansat, care nu mai poate fi oprit, aduce la lumina practici si actiuni care contravin in mod flagrant statului de drept si oricarei tari democratice”.

”Toate aceste lucruri (scandalurile din Justitie – n.r.) care se intampla reprezinta de fapt si o presiune foarte mare asupra Parlamentului pentru revederea cadrului juridic de functionare a institutiilor de forta, inclusiv pe tema speciala, o propunere care e din 2004 a liberalilor cu privire la infiintarea unei agentii specializate autonome sub autoritatea Parlamentului care sa poata sa intercepteze orice convorbiri telefonice sau de alta natura. Deci exista un efect pozitiv prin faptul ca se creeaza o presiune asupra Parlamentului de a veni cat mai rapid cu niste proiecte de legi care sa asigure un cadru legal democratic de functionare a acestor institutii”, a spus Melescanu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: