Stan si Bran la MAI. Despescu sustine ca Vasilescu s-a autoanalizat si apoi a demisionat

news

Secretarul de stat in Ministerul Afacerilor Interne, Bogdan Despescu, a declarat, miercuri, ca Liviu Vasilescu si-a asumat decizia de a demisiona din functia de sef al Politiei Romane, avand la baza o analiza pe care acesta si-a facut-o.

„Domnul Vasilescu a luat o decizie pe care si-a asumat-o si a avut la baza o anumita analiza pe care si-a facut-o dumnealui”, a afirmat Despescu, la Parlament, citat de Agerpres.

Intrebat daca el s-ar fi intalnit noaptea cu interlopii, daca era seful Politiei, Despescu a precizat: „Fiecare activitate se analizeaza in functie de momentul respectiv si a tinut de operatiunea care a fost in desfasurare in acel moment”.

El a mai spus ca a avut mai multe discutii cu Liviu Vasilescu, precizand ca decizia de a demisiona a luat-o acesta.

„Am avut mai multe discutii cu domnul Vasilescu. (…) Decizia a luat-o dumnealui”, a afirmat Despescu, intrebat daca i-a cerut sau recomandat lui Liviu Vasilescu sa demisioneze.

Intrebat in legatura cu transferarea adjunctului sefului Politiei Capitalei, Radu Gavris, la Politia Judeteana Harghita chiar in ziua demisiei sefului Politiei, Despescu a raspuns: „Este o decizie a Inspectoratului General al Politiei Romane”.

Chestionat daca Radu Gavris ar fi fost pedepsit pentru ca ar fi dat informatii in legatura cu intalnirea cu interlopii, Despescu a precizat: „Este o intrebare la care trebuie sa raspunda IGPR”.

Seful Politiei Romane, Liviu Vasilescu, a anuntat marti ca demisioneaza din functie.

Anuntul a fost facut pe neasteptate, la finalul unei conferinte de presa organizate la MAI, care a avut ca tema cea mai mare captura de hasis din istoria Politiei Romane in valoare de zeci de milioane de euro.

Demisia lui Vasilescu vine in contextul in care a fost criticat in mass-media pentru intalnirea pe care a avut-o cu membrii clanului Duduianu.

De asemenea, adjunctul sefului Politiei Capitalei, comisarul Radu Gavris, a fost detasat la Politia Judeteana Harghita pe o perioada de sase luni. Decizia a fost luata de seful Politiei Romane, Liviu Vasilescu, inainte ca acesta din urma sa isi dea demisia.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: