Stanescu arunca in aer guvernul lui Dragnea. Refuza sa demisioneze si il sfideaza pe Dragnea: „Am fost umilit”

politica

Ministrul Dezvoltarii, Paul Stanescu, a anuntat miercuri, dupa sedinta CEX, ca refuza sa demisioneze, desi conducerea PSD ii solicita acest lucru.

„Daca, la sedinta CExN de luni, 19 noiembrie, doamna prim-ministru sau presedintele PSD mi-ar fi reprosat ceva legat de activitatea la minister si mi-ar fi cerut demisia, o faceam pentru ca sunt un om de onoare si nu ma agat de niciun scaun! Mai mult, inaintea sedintei, m-am intalnit cu presedintele Dragnea, care mi-a spus ca nu-mi poate pune la indoiala competenta ca ministru si nicio clipa nu mi-a cerut sa fac un pas in spate!

Ulterior, am fost umilit inutil si fara niciun argument, ceea ce ma face sa nu intru in acest joc politicianist! Imi voi face propria analiza si voi decide in consecinta!”, arata Stanescu intr-un comunicat de presa.

CEX a decis, in unanimitate, sa le ceara lui Paul Stanescu si Lucian Sova sa demisioneze din functiile de la Dezoltare si, respectiv, Transporturi.

Chestionata de ce nu isi dau cei doi demisia, Viorica Dancila a replicat: „Cred ca la aceasta intrebare nu va pot raspunde eu. Intrebati-i pe cei doi ministri”.

Intrebat daca s-a luat in discutie sanctionarea ministrului Dezvoltarii, Paul Stanescu, Dragnea a precizat: „Comitetul Executiv National asteapta de la cei doi colegi demisiile de onoare”.

El a spus ca in conducerea PSD s-a discutat si posibilitatea ca acestia sa demisioneze in cazul in care presedintele considera ca nu este procedura corecta.

Stanescu si Sova nu au fost prezenti la sedinta Comitetului Executiv National, desi au fost invitati.

„Comitetul Executiv National a luat aceasta hotarare, neavand onoarea sa ii avem si pe ei in sala”, a mai spus Dragnea.

Klaus Iohannis a refuzat, marti, sa ii revoce pe c ei doi din functiile de ministri.

Comentarii: