Stare de alerta maxima in jurul cladirii in care locuieste Trump: „Spatiu aerian de aparare nationala” – VIDEO

externe

Politia din New York si Secret Service au introdus masuri de securitate suplimentare in jurul cladirii Trump Tower, situata pe Fifth Avenue, unde locuieste presedintele ales al SUA, Donald Trump, a relatat The New York Times in editia sa de joi, citat de Agerpres.

Potrivit cotidianului, circulatia in intersectia dintre Fifth Avenue si 56th Street din Manhattan, din fata Trump Tower, este acum restrictionata, fiind instalate baraje rutiere si desfasurati o multime de politisti, unii intr-o tinuta tactica redutabila.

Chiar si spatiul aerian de deasupra cladirii Trump Tower este restrictionat, fiind declarat miercuri ”spatiu aerian de aparare nationala” de catre Administratia Federala a Aviatiei (FAA).

”Guvernul Statelor Unite ar putea recurge la forta extrema impotriva unui aparat de zbor daca se constata ca el reprezinta o amenintare iminenta”, a avertizat FAA intr-o nota catre piloti.

trump-tower
trumptower1

Restrictiile vor fi ridicate pe 21 ianuarie, la o zi dupa ce Donald Trump se muta din Trump Tower, de la adresa 725 Fifth Avenue, la adresa 1600 Pennsylvania Avenue NW, la Casa Alba, in Washington.

”Este vorba de urmatoarele cateva luni, dupa care Donald Trump merge sa locuiasca la Casa Alba”, declara joi, intr-o conferinta de presa, primarul orasului New York, Bill de Blasio. ”Intre timp, politia din New York, in colaborare cu Secret Service, a pus la punct un plan de securitate foarte puternica. Da, vor exista unele perturbari, dar sa privim partea cea buna a lucrurilor. Se apropie oricum sarbatorile. In tot centrul orasului va fi oricum agitatie”, a adaugat primarul.

Intrebat daca demonstratii anti-Trump, ca cea de miercuri noaptea, ar putea ajunge in Central Park, De Blasio (democrat) a raspuns: ”Este o traditie clara in tara ca noi sa incercam sa tinem protestele cat mai aproape de locul unde oamenii protesteaza”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: