Stare de URGENTA in Baltimore. Imagini ale violentei EXTREME. Orasul este in flacari

news

Noaptea trecuta orasul american Baltimore s-a trasformat intr-un adevarat camp de lupta din cauza protestelor provocate dupa inmormantarea unui tanar de culoare care a murit in detentie la 19 aprilie.

Sute de oameni au iesit pe strazile orasului pentru a demonstra impotriva politiei. Manifestantii au aruncat cu pietre asupra unui autobuz si vehiculelor politiei in apropiere de Mondawmin Mall, in nord-vestul orasului, nu departe de locul in care au avut loc funeraliile. Protestatarii au incendiat masini si case, au jefuit magazine si au atacat fortele de ordine chemate sa restabileasca ordinea, informeaza Mediafax.

Sapte politisti au fost raniti in cursul acestor ciocniri, a precizat purtatorul de cuvant al politiei. Mai multi politisti au suferit fracturi, iar unul dintre ei si-a pierdut cunostinta. Purtatorul de cuvant i-a acuzat pe tinerii manifestanti ca au atacat reprezentantii fortelor de ordine „fara sa fi fost provocati”. „Vom folosi mijloacele adecvate” pentru a restabili calmul, a promis el.Un elicopter al politiei a survolat cartierul si agentii le-au cerut manifestantilor sa se disperseze, fara succes.

Peste 2.500 de persoane au asistat la funeraliile lui Freddie Gray, organizate in biserica baptista New Shiloh. La funeralii au participat de asemenea primarita orasului Stephanie Rawlings-Blake, alesul din Baltimore in Camera Reprezentantilor Elijah Cummings, aparatorul drepturilor civile Jesse Jackson si reprezentanul Casei Albe Broderick Johnson.

Suspect Dies Baltimore
baltimore-riots-update-05 baltimore-riots-update-04
baltimore-riots-update-01 baltimore-riots-03
baltimore-riots-2 Protests in Baltimore After Funeral Held For Baltimore Man Who Died While In Police Custody baltimore-riots baltimore3 baltimore2

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: