„Am pierdut-o!”. Al doilea esec cu Starship al SpaceX, insa lansarea este considerata totusi un succes – Video

news

Starship

Asteptata cu nerabdare si amanata pentru o zi, lansarea navei spatiale fara echipaj  Starship, detinuta de SpaceX, a esuat. Segmentul de propulsie a explodat, sambata, deasupra Golfului Mexic, potrivit Reuters. Nava spatiala din doua segmente a decolat de la baza de lansare Starbase a companiei detinute de Elon Musk, situata in apropiere de Boca Chica, in Texas.

Racheta s-a ridicat la aproximativ 90 de kilometri deasupra solului, iar dupa circa zece minute minute, segmentul de propulsie, „Super Heavy”, a explodat dupa detasare de corpul principal al navei.

Propulsorul de baza Starship a continuat sa se indrepte spre spatiu, dar un radiodifuzor al companiei a declarat ca centrul de control al misiunii SpaceX a pierdut brusc contactul cu vehiculul.

A fost cea de-a doua incercare de a lansa Starship, dupa cea din luna aprilie, cand si atunci lansarea a esuat. Principalul obiectiv al zborului de testare a fost acela de a ridica Starship de la sol si de a o duce in spatiu la mica distanta de Pamant, ceea ce ii face pe inginerii lui Elon Musk sa afirme ca evenimentul a fost o reusita.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: