Startup-ul secret al fostului CEO al Google pentru a construi drone kamikaze de 400 de dolari alimentate de inteligenta artificiala, pentru Ucraina

externe

drona, vehicol aerian fara pilot

Intr-o aventura care a ramas secreta pana la inceputul acestei luni, fostul director executiv al Google, Eric Schmidt, a creat White Stork, un startup care va revolutiona razboiul prin dezvoltarea de drone kamikaze alimentate de AI, cu costuri reduse, relateaza Interesting Engineering.

Obiectivul principal al acestui proiect, care se afla la intersectia dintre inteligenta artificiala si tehnologia militara, este de a dota Ucraina cu capabilitati de ultima generatie in materie de drone in conflictul sau cu Rusia si de a dezvolta o alternativa americana la dronele chinezesti.

Infiintata oficial in luna august, compania se concentreaza pe crearea de drone care pot fi produse in masa si care utilizeaza inteligenta artificiala pentru tintirea vizuala, special concepute pentru a functiona in medii cu comunicatii perturbate din cauza bruiajului GPS.

Plecand de la abordarile traditionale de fabricare a armamentului, Schmidt considera ca accesibilitatea si importanta militara a acestor drone reprezinta un avantaj esential impotriva Rusiei.

Dronele kamikaze dezvoltate de White Stork costa doar 400 de dolari fiecare si sunt echipate cu o mica incarcatura de explozibili, a dezvaluit Schmidt.

Schmidt a subliniat rentabilitatea acestora si relevanta lor pentru conflictul ucrainean.

Cu toate acestea, afirmatia lui Schmidt potrivit careia Ucraina pierde in prezent razboiul dronelor si prezice o crestere a importului cu milioane de drone pana in 2024, arata directia in care se indreapta razboiul. Cursa inarmarii cu inteligenta artificiala a inceput.

Succesul sau esecul ambitiosului demers al White Stork va modela discursul privind consideratiile etice si implicatiile strategice ale integrarii inteligentei artificiale avansate in domeniul razboiului modern.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: