Stat putred, Clotilde Armand scoate la iveala o situatie halucinanta: 5 luni de birocratie pentru a repara acoperisul unei cladiri monument istoric

news

Mesaj ireal al RAAPPS dupa ce primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a cerut ca toata conducerea regiei sa fie „zburata urgent din functie si sa raspunda in fata legii” pentru ca a tolerat distrugerea Hotelului Triumf, care este monument istoric. RAAPPS prezinta un calendar al actiunilor intreprinse din care care rezulta ca i-a trebuit cinci luni pentru a putea incepe reparatiile la acoperis.

„Asa arata Hotelul Triumf din inima Bucurestiului, pe Soseaua Kiseleff. Cladirea este monument istoric si in luna septembrie a anului trecut a avut un incendiu la acoperis.

De atunci si pana acum este lasat sa se degradeze. Intre timp, au trecut destule ploi si zapezi. Cladirea apartine de RAAPPS iar conducerea nici macar nu a avut interesul sa acopere cu o folie zona incendiata din acoperis. Pentru asemenea incompetenta si distrugere cu premeditare a unui monument istoric sunt de parere ca toata conducerea RAAPPS trebuie zburata urgent din functie si sa raspunda in fata legii. Voi discuta cu reprezentantii din Ministerul Culturii pentru a stabili cum poate Primaria Sectorului 1 sa contribuie urgent la remedierea situatiei”, a scris Armand pe Facebook.

Asa arata Hotelul Triumf din inima Bucurestiului, pe Soseaua Kiseleff. Cladirea este monument istoric si in luna…

Posted by Clotilde Armand on Sunday, 24 January 2021

In urma mesajului lui Arman, conducerea RAAPPS a emis un comunicat de presa in care sustine ca intreprins toate demersurile pentru a incepe repararea acoperisului. Din cele prezentate de RAAPPS rezulta ca a trebuit sa treaca cinci luni pentru a putea sa se apuce de reparatii.

Comunicatul RAAPPS:

Urmare informatiilor aparute in spatiul public, referitoare la actuala situatia a imobilului ”Hotel TRIUMF”, imobil ce se afla in administrarea Regiei Autonome ”Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat”, dorim sa facem anumite precizari, edificatoare, prin care sa aducem la cunostinta opiniei publice, toate actiunile legale pe care R.A.-A.P.P.S. le-a demarat sau sunt in curs de a fi intreprinse:

Acoperisul si o parte din podul imobilului ”Hotel TRIUMF”, situat pe Sos Pavel Dimitrievici Kiseleff nr. 12, a fost afectat de incendiul izbucnit in data de 12 septembrie 2020.

Imediat dupa stingerea incendiului si dupa evaluarea pagubelor, in vederea limitarii extinderii unor posibile daune cauzate de infiltratiile de apa provocate de intemperii, R.A.-A.P.P.S. a luat masuri de conservare, montand in interiorul podulului o membrana impermeabila care sa preia functia acoperisului distrus in incendiu.

Pentru a obtine autorizatiile/avizele necesare efectuarii tuturor reparatiilor, am demarat urmatoarele proceduri:

– Depunere notificare catre Primaria Municipiului Bucuresti, in vederea reparatiei acoperisului Hotelului TRIUMF, avand numarul de inregistrare 1883501/21.09.2020;

– Avizul Ministerului Culturii, cu nr. 1105/Z/21.09.2020, pentru punere in siguranta 21.09.2020;

Va aducem la cunostinta faptul ca, imobilul ”Hotel TRIUMF”, cladire emblematica pentru capitala Romaniei ridicata in perioada interbelica, este astazi un important monument istoric ce se regaseste inscris pe Lista Monumentelor Istorice, actualizata in anul 2015, la pozitia 1274 (Blocul Functionarilor BNR, azi hotel Prezident, prima jum. A sec. XX lea), cod LMIB – II – m – B – 18990.

Conform legislatiei in vigoare, proprietarul unui monument istoric (indiferent daca este statul, prin reprezentantii sai sau un proprietar privat), are obligatia de a intretine monumentul istoric, de a nu face interventii fara un aviz prealabil, de a asigura paza, conservarea, consolidarea, restaurarea si punerea in valoare, prin mijloace adecvate.

– Depunere documentatie pentru avizul Ministerului Culturii, in vederea efectuarii reparatiilor in regim de urgenta la acoperis, din data de 21.09.2020;

Mentionam faptul ca, interventiile propuse fac parte din categoria lucrarilor de conservare/reabilitare/restaurare, pastreaza aspectul arhitectural originar al monumentului si nu modifica indicatorii urbanistici existenti, caracteristici zonei protejate.

– Contract proiectare nr. 14046/6, din data de 26.10.2020;

– Depunere Certificat Urbanism – inlocuire acoperis si cornisa, din data de 20.11.2020;

– Proces – Verbal de predare/primire documentatie proiectare – Faza I – Interventii de Urgenta, din data de 24.11.2020;

– Avizul Ministerului Culturii cu nr. 1660/M/24.12.2020 – reparatii in regim de urgenta la acoperis, eliberat in data de 24.12.2020;

– Intrunire a Consiliului Tehnico – Economic al R.A.-A.P.P.S., din data de 06.01.2021, pentru avizarea proiectului de executie a lucrarii;

– Proces Verbal in urma intrunirii Consiliului Tehnico – Economic al R.A.-A.P.P.S., din data de 07.01.2021;

– Avizul R.A.-A.P.P.S. nr. 1/2021 pentru ”Lucrari de punere in siguranta si reparatii in regim de urgenta”;

– Autorizatie de Construire pentru punerea in siguranta in regim de urgenta nr. 13/1905681, eliberata de Primaria Municipiului Bucuresti, in data de 20.01.2021.

Avand in vedere obtinerea Autorizatiei de Constructie in cursul saptamanii trecute (20.01.2021 ), R.A.-A.P.P.S., prin Sucursala pentru Reprezentare si Protocol TRIUMF (S.R.P.Triumf) lucreaza, in prezent, la intocmirea documentatiei necesare atribuirii contractului de executie, urmand ca in cursul saptamanii 25.01. – 29.01.2021 sa publice, pe platforma Sistemului Electronic de Achizitii Publice (SEAP/SIAP), documentatia necesara atribuirii contractului mentionat.

Mai mult despre:

Comentarii: