news

Statele Unite iau in considerare sa elimine vizele pentru romani. SUA, castiguri consistente dupa eliminarea vizelor pentru Croatia

Secretarul american pentru Securitate Interna, Alejandro Mayorkas, a declarat marti ca Statele Unite ale Americii iau in considerare adaugarea a patru tari la programul de scutire de vize, care le permite cetatenilor sa vina in America fara viza pentru o sedere de pana la 90 de zile. Printre acestea se numara si Romania, anunta Reuters.

„Avem patru candidati in pregatire: Israel, Cipru, Bulgaria si Romania”, a declarat Mayorkas marti la un eveniment din industria turismului. „Suntem foarte, foarte concentrati pe acest program”, a adaugat el, afirmand ca acesta ofera beneficii economice si de securitate semnificative.

In septembrie, Statele Unite au adaugat Croatia la programul de scutire de vize. Directorul executiv al Asociatiei americane de turism, Roger Dow, a declarat marti ca adaugarea Croatiei reprezinta un impuls de 100 de milioane de dolari pentru economia americana. „De fiecare data cand adaugati una dintre aceste tari, calatoriile pur si simplu explodeaza”, a spus Dow.

Casa Alba a declarat, in august, dupa o intalnire intre presedintele Joe Biden si premierul israelian Naftali Bennett, ca Biden a subliniat ca „administratia sa va consolida cooperarea bilaterala cu Israelul in moduri care vor aduce beneficii atat cetatenilor americani, cat si cetatenilor israelieni, inclusiv prin colaborarea in vederea includerii Israelului in programul Visa Waiver”.

Mayorkas s-a intalnit, de asemenea, cu ambasadorul Israelului in SUA in luna august si a discutat despre problema scutirii de vize.

In februarie, Mayorkas a vorbit cu comisarul pentru afaceri interne al Comisiei Europene si amandoi „si-au exprimat interesul continuu pentru mentinerea Acordului SUA-UE privind registrul cu numele pasagerilor si pentru colaborarea cu Bulgaria, Croatia, Cipru si Romania in vederea indeplinirii conditiilor pentru Programul de scutire de vize”.

Pentru a participa la program, o tara trebuie sa indeplineasca cerinte legate de combaterea terorismului, statul de drept, aplicarea legii privind imigratia, securitatea documentelor si gestionarea frontierelor.

In prezent, in program sunt 40 de tari.

„Printre aceste cerinte se numara faptul ca au o rata de respingere a vizelor pentru neimigranti sub 3%, ca emit documente de calatorie sigure si ca lucreaza indeaproape cu autoritatile americane de aplicare a legii si de combatere a terorismului”, a declarat luna trecuta DHS.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Statele membre NATO iau in considerare trimiterea de instructori militari in Ucraina

Unele state membre NATO discuta posibilitatea de a trimite instructori sau contractori militari in Ucraina…

8 minute ago

Rares Bogdan considera ca alegerile de la Bucuresti se vor castiga cu sub 30% din voturi

Rares Bogdan, prim-vicepresedinte si europarlamentar PNL a declarat, intr-o emisiune gazduita de publicatia online ziare.com,…

22 de minute ago

America va avea un nou 6 ianuarie? Donald Trump si aliatii sai se pregatesc deja sa conteste o eventuala infrangere la alegerile din noiembrie

Donald Trump si aliatii sai pregatesc terenul pentru a contesta o eventuala infrangere in noiembrie,…

38 de minute ago

Directorul uneia dintre cele mai temute inchisori din Columbia, asasinat dupa ce fusese amenintat cu moartea de catre detinuti

Directorul inchisorii La Modelo, una dintre principalele unitati penitenciare din Columbia, a fost asasinat joi…

52 de minute ago

Traficant de droguri roman, arestat in Spania, odata cu „cea mai mare captura de metamfetamina din istoria tarii”

Politia spaniola a declarat joi ca a confiscat 1,8 tone de metamfetamina de cristal pe…

O oră ago