externe

Statele Unite, numar urias de decese provocat de coronavirus. Numarul s-a dublat in ultimele 10 zile

Statele Unite ale Americii au inregistrat vineri 50.031 de decese provocate de epidemia de COVID-19, cel mai ridicat bilant al deceselor inregistrat pana acum la nivel global, a anuntat Universitatea Johns Hopkins, relateaza AFP si Reuters, citate de Agerpres.

Pe teritoriul SUA au fost raportate 870.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus. De miercuri pana joi seara au fost inregistrate 3.176 de decese provocate de COVID-19.

Numarul real al cazurilor de infectare este considerat a fi mai mare, oficiali din domeniul sanatatii avertizand ca lipsa de personal medical instruit si materiale a limitat capacitatea de testare, relateaza Reuters.

Numarul deceselor este probabil, de asemenea, mai mare deoarece majoritatea statelor inregistreaza doar victimele din spitale si caminele de batrani, si nu si pe cele care au decedat in locuinte. Circa 40% dintre decese s-au produs in statul New York, epicentrul focarului de COVID-19 din SUA, urmat de New Jersey, Michigan si Massachusetts.

Numarul deceselor s-a dublat practic in ultimele 10 zile in SUA, cele mai multe fiind in statul New York, in principal in zona metropolitana, 16.388.

La nivel global, epidemia de coronavirus s-a soldat cu peste 190.000 de decese de la aparitia bolii in China la sfarsitul anului trecut. Statele Unite, cu a treia cea mai numeroasa populatie a lumii, au inregistrat de doua ori mai multe decese decat urmatoarele cele mai afectate state de COVID-19 – Italia, Spania si Franta.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Pieleanu loveste cu un nou sondaj: Clotilde Armand pierde alegerile. Firea ar avea mai multe procente decat Nicusor Dan in Sectorul 1

Un sondaj dat publicitatii luni de Avangarde (institut patronat de Marius Pieleanu), realizat printre locuitorii…

50 de minute ago

Putin a semnat deja decretul de numire a lui Serghei Soigu in functia de secretar al Consiliului de Securitate Nationala, in locul lui Nikolai Patrusev

Presedintele rus Vladimir Putin a semnat luni decretul de numire a lui Serghei Soigu in…

43 de minute ago

Germania: Oficiul pentru Protectia Constitutiei a fost autorizat sa continue monitorizarea AfD, ca organizatie de extrema dreapta

Curtea administrativa superioara din Munster a respins apelul AfD in disputa privind clasificarea partidului ca…

30 de minute ago