Statistica: In Germania, marea majoritate a migrantilor care comit infractiuni NU sunt sirieni sau irakieni

externe

Unul dintre refrenele preferate ale populistilor si extremistilor de dreapta spune ca „hoardele de refugiati au crescut infractionalitatea” in Germania. Statistica arata, insa, altceva.

In Germania nu se tine o statistica oficiala despre nationalitatea imigrantilor care comit infractiuni. In schimb, politia din Koln a facut exact acest lucru: a verificat ce nationalitate au infractorii care au intrat ilegal in tara si care se afla in zona de actiune a ei.

Rezultatul a fost surprinzator si impune o concluzie: a-i pune pe toti refugiatii in aceeasi barca este incorect. In arhivele politiei din Koln, aproape ca nu exista oameni de origine siriana, irakiana sau afgana care sa fi comis infractiuni. Din peste 1.100 de cetateni sirieni cercetati in Koln, doar 5 persoane au avut ceva de impartit cu politia. Asta inseamna mai putin de jumatate de procent, noteaza Deutsche Welle.

Altfel, insa, stau lucrurile in cazul refugiatilor din Maroc, Algeria si Tunisia: in cazul acestora infractionalitatea nu scade sub 40%. Acelasi lucru este valabil si pentru solicitantii de azil din Bosnia Hertegovina si Muntenegru, acestia din urma ocupandu-se in principal cu acte de talharie si furt de autoturisme.

„In mod obisnuit, infractorii sunt tineri care nu au nicio sansa sa primeasca azil, nu au drept de munca si nu au nicio perspectiva nici in tara lor, nici in Germania. De aceea incearca sa castige bani, comitand infractiuni”, spune un politist component al sindicatului politistilor din Koln.

O astfel de cercetare a facut si politia din provincia germana nordica Schlezwig-Holstein, unde numarul furturilor a crescut considerabil: in 2015 au fost inregistrate 8.600 de astfel de infractiuni, cu 1.100 mai mult decat cu un an inainte.

„Datele arata ca in spatele acestor infractiuni stau, probabil, grupuri mici de migranti din Balcani”, a spus ministrul de Interne al provinciei. Politia germana vorbeste de aproximativ 100 de grupari infractionale la nivel national, care sunt foarte bine organziate si greu de prins.

Pana la sfarsitul lunii noiembrie a anului trecut, fusesera identificati 221 de infractori, amestecati in cazurile de furt si talharie din regiune. 80 dintre ei sunt candidati la azil sau sunt refugiati ilegal, un total de 135 dintre acestia fiind din Balcani iar 27, din alte state est-europene.

Datele arata ca majoritatea infractorilor din aceste grupari vin din Albania. „Toate cele 11 bande pe care le urmarim in provincie sunt formate din oameni veniti din Balcani, care candideaza pentru azil in Germania”, este citat un politist local.

Pe acest fond, ministrul de Externe al provinciei sus-numite atrage atentia ca nu trebuie sa bagam toti refugiatii in aceeasi oala: in provincie sunt in jur de 50.000 de imigranti, dar in zonele din preajma taberelor de primire nu s-a inregistrat o crestere a infractionalitatii”, spune ministrul. „Aceia, insa, care abuzeaza de ospitalitatea noastra nu sunt bineveniti la noi”, incheie tot el.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: