Statistica limpede si taioasa. ALDE, cei mai multi candidati PENALI, traseisti si anti-DNA. Surpriza mare, ce partid este pe locul doi

politica

Initiativa Romania a lansat duminica site-ul www.alegeriparlamentare2016.ro (AP16), un amplu proiect de informare publica electorala si de prezentare a candidatilor, partidelor, programelor de guvernare, a istoriei politice a partidelor si rezultatelor electorale din 1990 pana astazi.

In urma documentarii pentru realizarea site-ului, reprezentantii Initiativa Romania spun ca au constatat ca sute de candidati penali, incompatibili, in conflict de interese, traseisti sau inamici ai statului de drept vor sa ajunga in acest an in Parlament.

”Initiativa Romania a estimat generos un numar de 746 de candidati cu sanse de a intra in Parlament (zona eligibila), pe baza sondajelor de opinie realizate pana la data de 14 noiembrie 2016. Este vorba despre 220 de candidati PSD, 188 de candidati PNL, 104 candidati USR, 101 candidati ALDE, 96 de candidati PMP si 37 de candidati UDMR. Pentru fiecare dintre candidati s-a facut o evaluare de risc pe baza informatiilor privind integritatea (e.g. probleme penale, incompatibilitati, conflicte de interese sau alte fapte grave), atitudinea fata de statul de drept (e.g. initiative legislative de amputare a puterii judecatoresti sau de dezincriminare a unor fapte penale in interes partinic, voturi impotriva cererilor parchetelor de ridicare a imunitatii parlamentarilor) si traseismul politic. Rezultatele statistice sunt urmatoarele:

1. 72 de candidati dintre cei 101 candidati eligibili ai ALDE sunt in cel putin una dintre aceste situatii: penali, incompatibili, in conflict de interese, au schimbat doua sau mai multe partide, au intreprins actiuni / declaratii impotriva statului de drept sau alte fapte grave (71,3%).

2. 65 de candidati dintre cei 96 de candidati eligibili ai PMP sunt in cel putin una dintre aceste situatii: penali, incompatibili, in conflict de interese, au schimbat doua sau mai multe partide, au intreprins actiuni / declaratii impotriva statului de drept sau alte fapte grave (67,7%).

3. 115 candidati dintre cei 220 de candidati eligibili ai PSD sunt in cel putin una dintre aceste situatii: penali, incompatibili, in conflict de interese, au schimbat doua sau mai multe partide, au intreprins actiuni / declaratii impotriva statului de drept sau alte fapte grave (52,2%).

4. 16 candidati dintre cei 37 de candidati eligibili ai UDMR sunt in cel putin una dintre aceste situatii: penali, incompatibili, in conflict de interese, au schimbat doua sau mai multe partide, au intreprins actiuni / declaratii impotriva statului de drept sau alte fapte grave (43,2%).

5. 73 de candidati dintre cei 188 de candidati eligibili ai PNL sunt in cel putin una dintre aceste situatii: penali, incompatibili, in conflict de interese, au schimbat doua sau mai multe partide, au intreprins actiuni / declaratii impotriva statului de drept sau alte fapte grave (38,8%).

6. 11 candidati dintre cei 104 candidati eligibili ai USR sunt in cel putin una dintre aceste situatii: au schimbat doua sau mai multe partide sau au intreprins actiuni / declaratii impotriva statului de drept (10,6%)”, arata cei de la Initiativa Romania.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: