Statul iti da ACUM 10.000 de euro. Afla ce conditii trebuie sa indeplinesti

money

Mai sunt doar cateva zile pana la inceperea inscrierilor in programul guvernamental SRL-D 2015, prin care statul roman ofera o finantare nerambursabila de pana la 10.000 de euro tinerilor romani care isi deschid pentru prima data o afacere, conform calendarului anuntat anterior de Agentia pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru IMM-uri.

Planurile de afaceri se depun pe Internet, incepand cu 24 august 2015, ora 10, timp de zece zile, pana la ora 20 a ultimei zile de inscriere. Daca bugetul nu a fost epuizat, exista posibilitatea deschiderii unei noi sesiuni de inscriere pana la epuizarea bugetului.

Programul de anul acesta beneficiaza de un buget de aproape 30 de milioane de lei (circa 7 milioane de euro), ceea ce inseamna ca cel putin 700 de tineri romani pot beneficia de finantare.

Acesta va fi cel de-al saselea an de functionare a programului SRL-D. Conform Ziarului Financiar, citat de Libertatea, in ultimii cinci ani, de la lansarea programului pentru SRL-D-uri si pana in prezent au fost infiintate aproape 21.000 de SRL-D-uri. Cele mai mari dintre acestea au ajuns anul trecut la afaceri de peste 43 de milioane de lei.

Domeniul auto este, pe langa comert, sectorul pe care pariaza cei mai muti debutanti in business, o mare parte din SRL-D-urile infiintate in ultimii ani avand ca activitate fie transportul rutier de marfuri, fie comertul cu autoturisme.

Se pot inscrie in program tinerii din Romania care nu au mai fost proprietari sau asociati in cadrul unui SRL pana la depunerea solicitarilor. Un SRL-D poate fi infiintat de cel mult 5 intreprinzatori.
Una dintre cele mai importante conditii impuse in planul de afaceri este angajarea cu contract de munca a cel putin 2 salariati pe toata durata functionarii sub forma de microintreprindere. Un SRL-D isi pierde statutul de microintreprindere daca obtine o cifra de afaceri anuala mai mare de 500.000 de euro. Pe de alta parte, angajatorii sunt scutiti in cadrul acestui program de plata contributiilor de asigurari sociale pentru cel mult patru salariati.

Un alt avantaj oferit in cadrul programului poate fi reprezentat de garantii acordate de Fondul National de Garantare al Creditelor pentru Intreprinderi Mici si Mijloci pentru maxim 80% din valoarea unui credit bancar acordat, in limita sumei de 80.000 de euro.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: