Statul ofera 6.000 euro AJUTOR pentru o masina NOUA. Vezi care sunt conditiile

money

Din dorinta de a ne alinia la tendintele internationale, autoritatile din Romania vor sa incurajeze avantul populatiei catre masinile verzi. Astfel, in unele cazuri, ”ecotichetul” ar putea ajunge pana la 6.000 de euro.

Ministerul Mediului are in avizare un proiect care propune ca cei care cumpara masini electrice sa primeasca un „ecotichet” in valoare de 20.000 lei (4.500 euro). Pentru acest an sunt alocate 100 de astfel de tichete si, daca vor fi utilizate, parcul de masini electrice din Romania s-ar dubla. Ecotichetul poate fi cumulat si cu prima de casare din programul Rabla (6.500 lei).

„Ecotichetul a mai fost in vigoare in 2013, nu a avut mare succes, a suferit o modificare, de la 12.000 lei ajunge la 20.000 lei si in acest moment modificarea de act normativ este in avizare externa. Probabil in foarte scurt timp va fi avizat, iar in acel moment va demara sesiunea pentru aceste ecotichete care vor putea fi cumulate cu bonusul de 6.500 lei care exista in Programul Rabla si acest beneficiu poate ajunge la 26.500 lei”, a declarat Adrian Gearap, directorul Administratiei Fondului pentru Mediu, citat de Libertatea.

Manufaktureigene Elektrotankstelle/Volkswagen Golf Blue-e-Motion

Masinile electrice au avut anul trecut sub 0,5% din piata europeana. In Romania in 2014 s-au vandut noua masini electrice.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: