Ei sunt „statul paralel”. Fost ofiter SIE, dezvaluiri: „Anca Alexandrescu a fost racolata ca informatoare pentru SIE”

politica

Consilierul de comunicare al premierului, Anca Alexandrescu, este „informatoare” a SIE, acuza Cornel Nemetzi, fost ofiter al SIE intr-o carte publicata in anul 2013.

In 2013, editura Marist a publicat memoriile unui fost ofiter de spionaj, Cornel Nemetzi, care inainte de 1989 a lucrat in Directia de Informatii Externe, iar ulterior in SIE. In cartea „Ultimul curier ilegal”, colonelul in rezerva Cornel Nemetzi, fost sef al serviciului de spionaj pe Europa din cadrul SIE in perioada aprilie 1990 – decembrie 1997, scrie ca Anca Alexandrescu a fost racolata ca „informatoare” pentru SIE.

Citeste si: Telecomanda lui Dragnea. Cine este personajul prin intermediul caruia seful PSD controleaza fiecare pas si fiecare vorba a Vioricai Dancila

Dezvaluirea a fost facuta intr-un pasaj dedicat lui Dan Andronic, fostul sot al Ancai Alexandrescu. Nemetzi spune ca Andronic a fost racolat in SIE de catre unchiul sau, generalul SIE Cornel Biris. „Chiar inainte cu cativa ani de campanie electorala, Piticu l-a folosit pe nepotul sotiei sale, ajuns redactor -sef la un cotidian central, in publicarea de articole defaimatoare la adresa politicienilor de centru-dreapta sau pentru sustragerea din redactie de a unor materiale, scrisori etc prin care se denuntau diferite actiuni ale fostei securitatii sau ale SIE”, scrie Nemetzi. „Piticu” este generalul SIE Corneliu Biris, care ar fi fratele mamei lui Andronic. Numele lui Andronic nu apare, dar el este singura persoana care corespunde elementelor oferite de fostul ofiter SIE.

Nemetzi mai sugereaza ca si sotia de la acel moment a lui Andronic, Anca Alexandrescu, ar fi fost racolata de SIE. „Pentru serviciile prestate, nepotul a fost facut ‘asociat’ , adica informator platit permanent si trecut in legatura unui subordonat, care a recrutat-o apoi si pe proaspata sotie a redactorului, fiica unui cunoscut ziarist. Cei doi soti au format astfel ‘un cuplu de asociati’, fiecare cunoscand calitatea de informator a celuilat. Din pacate casatoria celor doi nu a durat prea mult, instruit si dirijat de organele de informatii asociatul a reusit sa se remarce in domeniul politic, ajungand sa consilieze ulterior diferiti politicieni liberali si socialisti foarte cunoscuti si chiar sa conduca campanii electorale. Fosta sotie a asociatului s-a implicat si ea in cercurile politice fiind purtatoare de cuvant a unor organizatii sau sefa de cabinet a unor politicieni”, mai scrie Nemetzi.

Anca Alexandrescu a lucrat pentru Adrian Nastase, Victor Ponta, Liviu Dragnea iar acum este omul de baza al Vioricai Dancila.

Mai mult despre: ,

Comentarii: