Steaguri ISIS si imagini cu DECAPITARI, toate gasite la REFUGIATI din Norvegia

externe

Politia norvegiana declara ca a descoperit imagini cu capete taiate si executii pe telefoane apartinand refugiatilor ce intra in tara. In timpul inspectarii bagajelor imigrantilor, politia a mai gasit steaguri si simboluri ale gruparii teroriste Stat Islamic.

In ultimele luni, Serviciul de Imigratie din gadrul politiei norvegiene se confrunta cu o explozie a numarului de refugiati. In urma perchezitiilor s-au gasit fotografii cu copii morti si cu alte victime ale razboiului si terorismului, relateaza Nettavisen.

Totusi, Erik Haugland, seful programului norvegian pentru azil, spune ca ar putea exista motive cu adevarat nevinovate pentru care imaginile groaznice se gasesc pe telefoanele mobile.

„Sunt mai multe motive pentru care ar putea exista asemenea imagini. Unul este ca ar fi putut fi martori si vor sa arate lumii ce au vazut. Pe de alta parte, ar putea detine simboluri asociate cu grupari teroriste din zonele prin care au trecut. Desi poate parea alarmant, ar putea exista si alte explicatii in afara de cea a sustinerii organizatiilor teroriste”, a declarat Haugland.

Incepand din noiembrie, Norvegia si-a inasprit conditiile pentru azil pentru a opri valul de refugiati. Noile reguli, valabile timp de doi ani, vor inlesni autoritatilor refuzul cererii de azil in cazul in care aplicantul a fost deja intr-o a treia tara, considerata sigura.

Exista temeri ca organizatia terorista Stat Islamic ar incerca sa infiltreze militanti in Europa. Se crede ca o parte din teroristii responsabili pentru atacurile din 13 noiembrie din Paris ar fi intrat in Europa cu pasapoarte siriene.

Pe 9 decembrie, James Comey, directorul FBI, a declarat in fata Comitetului Juridic al Senatului ca ISIS detine cel putin o imprimanta ce poate imprima pasapoarte siriene false, foarte apropiate de cele originale.

Un jurnalist olandez a demonstrat cat de usor i-a fost sa puna mana pe un pasaport sirian fals, documentele fiind la oferta pe Twitter pentru pretul de 900 de dolari.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: