Stefanescu confirma legaturile PSD cu lumea interlopa. Arestarea unui celebru interlop este motivul pentru care PSD „nu mai are contrapondere la #Rezist”

politica

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Stefanescu, sustine ca incarcerarea lui Dorin Lazar Maior, fost deputat PSD si fost lider al Blocului National al Revolutionarilor, este motivul pentru care PSD „nu are contrapondere la #Rezist”. Maior este un celebru interlop din Brasov, fiind asociat deseori cu numeroase scandaluri din lumea interlopa locala.

”Toti stiam ca exista o lista neagra facuta de noua Securitate, la comanda lui Basescu, a spus Codrin Stefanescu. Lista cuprindea cel putin 30-40 de nume, intre care pricipalele voci anti-sistem din partid, liderii organzatiilor judetene cu rezultate bune in alegeri, membri PSD cu functii (presedinti de CJ, primari de mari municipii).

Prima arestare din PSD a dat confirmarea ca lista exista. Au luat omul care se ocupa de organizarea mitingurilor anti-sistem, Dorin Lazar Maior. El era presedintele Blocului National al Revolutionarilor si a fost organizatorul mitingurilor impotriva lui Basescu si a Noii Securitati. Dorin a organizat mitingul pro-Arafat, atunci cand Basescu ii ceruse demisia la televizor. De aici, din acest moment, se creeaza valul in favoarea USL.

Revenind la momentul arestarii lui Dorin Lazar Maior, de ce a fost importanta aceasta miscare? Pentru ca din acel moment nu am mai avut contrapondere la #rezist. Dorin putea sa mobilizeze in strada 20.000 de oameni. Cat de important a fost pentru ei daca l-au urmarit pana in Dubai? Ca sa-l aresteze l-au vanat cu toate fortele, l-au anihilat pentru a elimina miscarile de protest, altele decat cele organizate de ei”, a declarat Stefanescu intr-un interviu pentru DC News.

Dorin Lazar Maior, fostul presedinte al Blocului National al Revolutionarilor, a fost extradat in 2016 din Dubai pentru executarea pedepsei de sapte ani de inchisoare pe care o are de ispasit in dosarul „Romexterra”.

La data de 27 noiembrie 2013, Biroul National Interpol Bucuresti a dispus urmarirea internationala, in vederea arestarii, a lui Dorin Lazar Maior, in varsta de 56 de ani, din Sighisoara, judetul Mures, in baza unui mandat de executare a pedepsei cu inchisoarea, emis de Judecatoria Targu Mures, pentru savarsirea a trei de infractiuni de santaj, toate acestea fiind comise in perioada noiembrie-decembrie 2006.

„Astfel, impreuna cu un alt barbat sau prin intermediul altor persoane, a exercitat acte de constrangere, prin amenintari cu acte de violenta sau cu darea in vileag a unor infractiuni comise in legatura cu acordarea nelegala a unor credite de catre o unitate bancara, asupra a trei parti vatamate, in scopul dobandirii in mod injust a sumei de 2.000.000 de lei. Pentru comiterea acestor infractiuni, cel in cauza a fost condamnat la o pedeapsa de sapte ani inchisoare”, se arata in comunicat.

Ulterior, Judecatoria Sibiu a emis un nou mandat de executare a pedepsei cu inchisoarea pentru comiterea infractiunii de ultraj, in sensul ca, la data de 6 aprilie 2012, Lazar a amenintat cu moartea un reprezentant al unei institutii publice din judetul Brasov.

Pe 14 decembrie 2015, urmarirea internationala a fost extinsa in baza mandatului de arestare preventiva emis de Curtea de Apel Brasov, pentru savarsirea infractiunilor de complicitate la cumparare de influenta, in sensul ca a sprijinit un barbat in activitatea infractionala, prin care acesta din urma a intentionat cumpararea de influenta a unor magistrati care judecau cauza in care fusese condamnat.

De asemenea, Tribunalul Brasov a emis un nou mandat de executare a pedepsei cu inchisoarea fata de Lazar Maior, pentru comiterea infractiunii de evaziune fiscala, fiind condamnat la o pedeapsa de sase ani inchisoare.

Potrivit anchetatorilor, in perioada iulie 2007 — aprilie 2008, in calitate de administrator al unei societati comerciale din Brasov, s-a sustras de la plata taxelor si impozitelor datorate statului, prejudiciul adus fiind de aproape 470.000 de lei.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: