Stefanescu, disperat ca ramane fara stapan. Declaratii furioase, le scoate ciolanul pe nas celor care cer demisia lui Dragnea

politica

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Stefanescu, considera ca scrisoarea pucistilor din PSD reprezinta un „complot” si un „act de tradare”.

”Avem de-a face cu un complot” spune Codrin Stefanescu.

”Dragnea e la fel de lovit ca tot partidul si e omul care se lupta cu un partid care se lupta cu caracatita. Scrisoarea e un act de tradare si o spun public ca sa inteleaga toti membrii de partid. Actul de tradare vine de la colegi sustinuti si promovati de Liviu Dragnea, si cu acordul nostru, pe niste functii colosale. Dl Tutuianu e printre primii sase oameni in stat, fost ministru al Apararii, actual vicepresedinte al Senatului. Dl Paul Stanescu e vicepremier, vicepresedinte al partidului si ministrul Dezvoltarii. Gabriela Firea e primar general al Capitalei si vicepresedinte al PSD.

In scrisoare spune ca Dragnea si ai lui fara criterii de evaluare au numit premieri si ministri fara putere de munca si neperformanti, am inteles ca cei doi premieri sunt la fel de nemultumiti ca cei din scrisoare, adica iti ataci oamenii care sustin scrisoarea. In scrisoare scrie ca trebuie sa oprim lupta cu statul paralel. Membrii de partid nu vor inghiti scrisoarea. (…) Declaratiile de tipul asta sunt mai puternice si mai dura decat ce vin de la #rezist, de la site-urile noii Securitati, mult mai dure decat adversarii nostri care vor sa ne vada farame, mai periculoase decat ale inamicilor nostri care doresc ca acest partid sa dispara. De aceea ma surprinde, sunt socat si nervos, acest atac vine de la colegi promovati in functii fabuloase, carora le-am dat increderea si sustinerea”, a declarat Stefanescu, miercuri.

Lideri ai PSD au semnat o scrisoare deschisa prin care cer „demisia imediata” a lui Liviu Dragnea din functiile de presedinte al PSD si al Camerei Deputatilor si asigurarea interimatului la conducerea partidului de premierul Viorica Dancila, care este presedinte executiv.

Documentul este semnat de vicepresedintele PSD Paul Stanescu, viceprim-ministru si ministru al Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, de Gabriela Firea, vicepresedinte PSD si primar general al Capitalei, de Adrian Tutuianu, vicepresedinte PSD si vicepresedinte al Senatului.

Semnatarii sustin ca situatia juridica „vulnerabila” a lui Liviu Dragnea „a devenit vulnerabilitatea majora a partidului”.

„Partidul Social Democrat guverneaza Romania de 1 an si 9 luni, cu rezultate economice pozitive. Toti indicatorii atesta o crestere economica sustenabila, un nivel record al veniturilor statului, o imbunatatire a absorbtiei fondurilor europene. Au crescut salariile, pensiile, ajutoarele sociale si subventiile pentru agricultori. Avem cel mai mare numar de salariati din ultimii 20 de ani, cel mai redus nivel al somajului etc. Cu toate acestea, paradoxal, Partidul Social Democrat scade in preferintele electoratului, cercetarile sociologice indicand o optiune de vot cuprinsa intre 25% – 30%, cu mult sub scorul obtinut de partid la alegerile parlamentare din anul 2016 (47%). De asemenea, presedintele partidului, Liviu Nicolae Dragnea, este cotat in sondajele de opinie cu 7% – 12% din preferintele electoratului, cu mult sub cota partidului, fiind de altfel cel mai contestat lider politic din Romania ultimilor ani. Situatia actuala a PSD trebuie vazuta si pe fondul unei slabe opozitii politice, in contextul unor miscari sociale de contestare, tot mai consistente si mai radicale, al cresterii gradului de polarizare a societatii romanesti (pro si contra PSD)”, se arata in document.

Semnatarii scrisorii sustin ca este de datoria lor „de oameni politici responsabili” sa analizeze aceasta situatie si sa decida care sunt masurile necesare pentru oprirea acestei tendinte, dar si sa consolideze structurile partidului pentru a ramane principala forta politica a tarii, capabila sa castige alegerile europarlamentare si prezidentiale din 2019 si pe cele locale si parlamentare din 2020.

In opinia initiatorilor documentului, printre cauzele care au dus la actuala situatie se numara conflictele interne si „razboiul permanent in care se afla PSD”.

Comentarii: