Stefanescu ii trage de urechi pe pensionari, profesori, medici: „Daca ne votau, Liviu Dragnea era liber, PSD guverna”

politica

Codrin Stefanescu, fost secretar general al PSD, le bate obrazul pensionarilor, profesorilor si medicilor ca nu au votat PSD, sustinand ca PSD „a luptat” pentru ei. „Alta era situatia azi! Liviu Dragnea era liber, PSD guverna, majorarea pensiilor si salariilor continua conform programului”, sustine Stefanescu.

„La europarlamentare ne-au votat doar unul din zece pensionari, profesori, medici! Unul din zece! Daca ne votau toti cei pentru care ne-am luptat, alta era situatia azi! Liviu Dragnea era liber, PSD guverna, majorarea pensiilor si salariilor continua conform programului, Horeca functiona, treceam prin pandemie oferind sprijin tuturor celor care aveau nevoie de el! Dar cei de mai sus au vrut abuzuri, bataie de joc si umilinte! Si i-au votat cu doua maini pe rezisti si penelisti! Iar astazi ies in strada in speranta ca indivizii astia ii vor asculta. Se inseala! Nici macar nu le pasa de ei!”, a scris Stefanescu pe Facebook.

Stefanescu este in continuare membru al PSD.

Fostul presedinte al PSD Liviu Dragnea este urmarit penal de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie intr-un nou dosar, in care este acuzat de trafic de influenta si de folosire a influentei sau autoritatii in legatura cu prezenta sa la ceremonia de inaugurare a presedintelui Donald Trump de la inceputul anului 2017, a informat, joi, DNA.

Procurorii DNA – Sectia de combatere a infractiunilor asimilate celor de coruptie au dispus efectuarea urmaririi penale a lui Liviu Dragnea, faptele fiind de cand era presedinte al Camerei Deputatilor si presedinte al PSD.

Anchetatorii il acuza de doua infractiuni de trafic de influenta si folosire a influentei sau autoritatii de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

In acelasi dosar, Gheorghe Dimitrescu, la data faptei consilier parlamentar, este acuzat de cumparare de influenta, anunta DNA.

Procurorii anticoruptie noteaza in ordonanta ca, in perioada ianuarie 2017 – mai 2017, Liviu Dragnea ar fi primit de la un om de afaceri, suspect in cauza, foloase necuvenite pentru sine si pentru partid, constand in asigurarea accesului la evenimentele din cadrul Ceremoniei de investire a presedintelui SUA, Donald Trump, din perioada 17 – 21 ianuarie 2017, desfasurata la Washington DC (SUA), in baza unui pachet de beneficii in valoare de 250.000 dolari, acces obtinut prin intermediul unui om politic si de afaceri american, vicepresedinte al Comitetului Prezidential de Inaugurare.

Totodata, spun anchetatorii, printre foloasele primite de Dragnea s-ar fi numarat si asigurarea unor servicii de lobby si consultanta politica in valoare de 30.000 de dolari in favoarea partidului din care facea parte.

„Banii respectivi ar fi fost platiti, in luna mai 2017, de o societate offshore cu sediul in insulele Virgine Britanice si conturi bancare in Cipru, controlata de omul de afaceri roman cu ajutorul altor doua persoane, suspecte in cauza”, afirma procurorii.

In acest context, mentioneaza DNA, Liviu Dragnea ar fi traficat, in favoarea omului de afaceri roman, suspect in cauza, influenta reala pe care o avea fata de prim-ministrul si alti membri ai Guvernului Romaniei, promitandu-i ca ii va determina pe acestia sa ii asigure interesele de afaceri, in special din domeniul militar si al intelligence, pe care omul de afaceri roman le avea in Romania.

Anchetatorii mai precizeaza ca, in perioada mai – octombrie 2017, Liviu Dragnea si-ar fi folosit autoritatea si influenta ce decurg din calitatea de presedinte al unui partid politic fata de Gheorghe Dimitrescu, precum si fata de alte doua persoane, in scopul de a obtine, in aceeasi perioada de timp, foloase necuvenite pentru sine si pentru partid, cu incalcarea dispozitiilor Legii 334/2006 privind finantarea partidelor politice, constand in servicii de lobby in valoare de 100.000 dolari. Serviciile respective ar fi fost prestate de o societate americana de lobby, pentru stabilirea si perfectarea unor vizite ale lui Dragnea cu inalti oficiali americani.

„In scopul ascunderii adevaratilor beneficiari ai serviciilor de lobby, respectiv Nicolae-Liviu Dragnea si partidul politic, plata sumei de 100.000 de dolari ar fi fost efectuata de o societate americana cu sediul in New York, detinuta de un cetatean romano-american, urmand ca acestuia sa i se restituie in Romania suma de 100.000 euro prin intermediul unei rude, lucru care s-ar fi si intamplat, suma fiind procurata in parte de suspectul Gheorghe Dimitrescu, respectiv 45.000 euro”, mentioneaza procurorii anticoruptie.

Potrivit DNA, in schimbul foloaselor primite de la Gheorghe Dimitrescu, in perioada iunie – iulie 2017, Liviu Dragnea ar fi traficat in favoarea acestuia influenta reala pe care o avea asupra ministrului Afacerilor Externe, promitand ca il va determina pe inaltul demnitar sa il desemneze pe Dimitrescu in functia de consul general al Romaniei la Bonn, lucru care s-a si intamplat.

Liviu Dragnea a fost scos, joi, din penitenciar si dus la Directia Nationala Anticoruptie pentru a lua la cunostinta acuzatiile din noul dosar.

El se afla in acest moment incarcerat la Penitenciarul Rahova, dupa ce in mai 2019 a fost condamnat definitiv la trei ani inchisoare si jumatate pentru instigare la abuz in serviciu in dosarul angajarilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: