Stefanescu isi pregateste transferul la AUR: „Senatorul Diana Sosoaca are dreptate!”

politica

Codrin Stefanescu, fost secretar general al PSD, tine sa o laude pe senatoarea AUR Diana Sosoaca pentru modul in care se comporta in spatiul public. Stefanescu afirma ca Sosoaca avea tot dreptul sa incerce sa intre cu forta in Ministerul Sanatatii.

„Este ilegal si inacceptabil sa interzici accesul unui senator intr-o institutie publica! Chiar daca senatorul iti cere demisia, mai rezistule de la Sanatate! Pentru ca ministerul nu e proprietatea ta, mai rezistule! Iar senatorul Diana Sosoaca are dreptate! Trebuia sa pleci de ieri, mai rezistule!”, a scris Stefanescu pe Facebook.

Senatoarea AUR Diana Sosoaca si activistele PSD Oana Lovin si Codruta Cerva au protestat, duminica seara, in fata Ministerului Sanatatii, solicitand demisia lui Vlad Voiculescu.

„Nenorocitul ala de Vociulescu nu vrea sa-si dea demisia”, a strigat Oana Lovin, fost model de videochat. „Iohannis sta bine mersi la schi in timp ce lumea moare. El schiaza cu cinism si oamenii mor”, a declarat apoi Lovin la Romania TV.

La protest a participat si Diana Sosoaca, desi protestul AUR a avut loc sambata seara. Sosoaca este in conflict cu liderii AUR, astfel incat si-a organizat propriul protest alaturi de Lovin si Cerva.

„Destul am ars, suntem o tara arsa la propriu. Solicit intregului popor sa iasa in strada”, a strigat Sosoaca. Ea a incercat apoi sa intre cu forta in Ministerul Sanatatii, pretextand ca vrea sa stea de vorba cu Vlad Voiculescu. Ministrul se intalnise deja, cu cateva ore mai devreme, cu liderii AUR.

Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a declarat ca nu intentioneaza sa demisioneze, dupa incendiul de la Institutul „Matei Bals”, adaugand ca nici presedintele Klaus Iohannis si nici premierul Florin Citu nu i-au solicitat acest lucru. Voiculescu a mai spus ca in opinia sa, in general, un „obicei sanatos este sa se constate care sunt responsabilitatile si care sunt responsabilii”.

„Cred ca, in general, un obicei sanatos este sa ne uitam care sunt responsabilitatile si care sunt responsabilii. Or, in momentul acesta, in Spitalul ‘Matei Bals’ fie a fost o problema cu comportamentul cuiva de acolo, fie a fost o problema de investitii prost facute, respectiv investitii care nu au fost facute.

Dar, asta nu are legatura nici macar cu Ministerul Sanatatii, pentru ca m-am interesat – nu numai cu persoana mea nu are legatura, ci Ministerul Sanatatii, in general, a investit serios in Institutul ‘Matei Bals’ de-a lungul anilor. M-am uitat, in ultimii ani, investitiile sunt consistente. Mai mult decat atat, nu a venit nicio cerere de finantare, daca vreti, pentru schimbarea uneia din instalatii sau pentru o investitie anume care ar fi dus la o situatie mai buna sau la evitarea incendiului”, a explicat Voiculescu intr-un interviu difuzat duminica de Prima TV, citat de Agerpres.

Ministrul a mai spus ca este „o gluma proasta” faptul ca reprezentanti ai PSD ii cer lui demisia sau primarului general al Capitalei, Nicusor Dan.

„PSD mi-a cerut demisia si e foarte interesant si folosesc cuvantul interesant in mod expres. Un partid precum PSD cere demisia a mea. Am vazut ca este o linie de atac, de asemenea, la Nicusor Dan, pentru ca nu era caldura atunci cand prima pe lista domnilor de la PSD era doamna Firea, care este direct responsabila pentru situatia termoficarii din Bucuresti. Patru ani de zile in care nu s-a intamplat nimic.

(…) Domnul Streinu-Cercel care este membru de frunte, presedintele Comisiei de sanatate din Senat la acelasi partid, care imi cere demisia, a fost managerul spitalului pentru vreo 28 de ani. Daca a fost o problema legata de caldura, atunci cred ca problema este la PSD. Daca a fost o problema legata de o investitie facuta prost sau nefacuta, problema este, de asemenea, la PSD.

Ideea ca cineva din PSD, oricine, respectiv, presedintele partidului, mi-ar cere mie demisia sau lui Nicusor Dan as spune ca este o gluma proasta, dar nu stiu cui ii arde glume. Situatia este asta care este si in accidentul acesta au murit oameni”, a afirmat ministrul.

Voiculescu a mai spus ca relatia sa cu premierul Florin Citu este „cat se poate de deschisa”. „Cat se poate de deschisa, ne reprosam in fata ce avem de reprosat si lucram impreuna in fiecare zi. Este atat de deschisa incat poti sa si reprosezi unui om daca ai ceva de reprosat. Nu am avut pana acum sa ne reprosam lucruri. Dar, atunci cand avem ceva de discutat, discutam cat se poate de deschis. Cred ca este singura forma de colaborare care poate sa duca lucrurile mai departe si ma bucur sa spun ca in Guvernul acesta, pana in acest moment, avem tipul acesta de colaborare cu toti ministri, nu numai cu domnul Citu”, a completat el.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: