Stefanescu plange dupa Oprescu: „Incredibil unde s-a ajuns. Nu a spart banci, nu a jefuit trenuri blindate, doar a salvat vieti ca chirurg”

politica

Codrin Stefanescu, fost secretar general al PSD, actual lider in partidul lui Liviu Dragnea, a sustinut ca sentinta in cazul lui Sorin Oprescu este „aberanta”. „Unii se bucura cu rautate de suferinta lui si de deciziile tot mai aberante ale unei justitii cotropite de sistem! Incredibil unde s-a ajuns!”, scrie Stefanescu.

„Sorin Oprescu, medic, chirurg, profesor universitar, primar, 10 ani si 8 luni! 10 ani si 8 luni!!! Nu a facut crime, doar a salvat vieti ca chirurg, a operat mii de oameni zi si noapte, a salvat romani in suferinta! Asta se pune? Nu a spart banci, nu a jefuit trenuri blindate, nu a atacat, inarmat pana-n dinti, rezervele de stat sau vreun depozit cu lingouri! Nu a facut nimic din toate astea! In schimb, pleca des de la primarie direct la spital! Tot pentru o operatie urgenta, tot pentru a mai salva o viata, o mama, un tanar, o familie!

Nici asta nu conteaza? Si-a sustinut nevinovatia pana in ultima clipa, a urlat in public nedreptatea la care e supus! Iar unii se bucura cu rautate de suferinta lui si de deciziile tot mai aberante ale unei justitii cotropite de sistem! Incredibil unde s-a ajuns!”, a scris Stefanescu pe Facebook.

Fostul primar al Capitalei Sorin Oprescu a fost dat in urmarire, dupa ce nu a fost gasit la domiciliul sau pentru punerea in aplicare a mandatului de executare a pedepsei cu inchisoarea, informeaza Biroul de presa al IGPR.

Fostul primar al Capitalei Sorin Oprescu a fost condamnat definitiv, vineri, de Curtea de Apel Bucuresti la 10 ani si 8 luni inchisoare cu executare pentru savarsirea infractiunilor de luare de mita, constituire a unui grup infractional organizat si abuz in serviciu.

Este vorba de dosarul in care Sorin Oprescu este acuzat ca a primit, in septembrie 2015, la locuinta sa din Ciolpani, suma de 25.000 de euro de la subalternul sau Bogdan Popa, fost director al Administratiei Cimitirelor, bani care ar proveni din acte de coruptie.

Initial, Tribunalul Bucuresti (instanta de fond) l-a condamnat pe Oprescu, in mai 2019, la 5 ani si 4 luni inchisoare, pedeapsa marita de Curtea de Apel Bucuresti la 10 ani si 8 luni, dupa ce judecatorii au aplicat forma agravanta a infractiunii de constituire a unui grup infractional organizat.

Potrivit deciziei instantei, Sorin Oprescu a primit 6 ani si 6 luni inchisoare pentru comiterea infractiunii de constituire a unui grup infractional organizat in varianta agravata; 6 ani pentru luare de mita, 3 ani inchisoare pentru abuz in serviciu si 3 ani si 6 luni inchisoare pentru spalarea banilor. Pedepse au fost contopite si, prin adaugarea unui spor, a rezultat 10 ani si 8 luni inchisoare.

Instanta a mai dispus confiscarea speciala de la Oprescu a sumelor de 25.000 euro, 102.400 lei si de 9.500 euro.

De asemenea, magistratii au decis confiscarea extinsa a imobilului situat in municipiul Bucuresti, str. Herastrau, cumparat de Sorin Oprescu, prin intermediul iubitei sale Adriana-Elena Nica.

In plus, a fost mentinut sechestrul asigurator asupra imobilului situat pe str. Covrigarului, sat Ciolpani, compus din casa, in suprafata de 526 mp si teren in suprafata de 895 mp, apartinand lui Sorin Oprescu.

Fostul primar trebuie sa plateasca si 50.000 lei cheltuieli judiciare catre stat.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: