Stefanescu spumega dupa „demisia” lui Carmen Dan: „Aruncata pe scarile partidului. Te-a atins vreodata, Dragnea? Atunci, pa!”

politica

Fostul secretar general al PSD, Codrin Stefanescu, reactioneaza virulent in urma demisiei lui Carmen Dan din functia de ministru de Interne.

„Remaniem tot si de-a valma ! Ministrii performanti de ieri, remaniatii aruncati pe scarile partidului de azi. Te-a atins vreodata, Dragnea ? Atunci, pa ! Vorba lui Ciolacu: asa incepe reforma sanatoasa din interior ! Hai, ca e de bine ! Mergem sigur spre victorie…”, a scris Stefanescu pe Facebook.

Carmen Dan a anuntat luni ca demisioneaza de la conducerea Ministerului Afacerilor Interne. Ea a precizat ca intentia premierului de o schimba din functie nu are la baza ratiuni legate de lipsa de performanta, iar, raspunzand unei intrebari, a spus ca se pare ca PSD a cedat in fata presedintelui Klaus Iohannis. Afirmatia sa vine in contextul in care, dupa problemele din diaspora la votul de la europarlamentare, presedintele a cerut demiterea sa si a ministrului de Externe Teodor Melescanu, a carui schimbare din functie a fost deja anuntata duminica.

”L-am informat pe premierul Romaniei ca nu este necesar sa supuna la vot in CEx mandatul ministrului de Interne, motiv pentru care i-am spus ca pun mandatul pe masa domniei sale si am fost oarecum interesata de motivele pentru care are loc aceasta schimbare. Inteleg ca nu intra in discutie nicidecum un criteriu de neperformanta. Inteleg in subsidiar ca este vorba de o decizie politica iar eu, bineinteles ca respect deciziile. A fost o discutie si referitoare la presiunea strazii. Acum un an nu ne-a deranjat, ne deranjeaza acum”, a declarat Carmen Dan.

Presedintele Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu, a aplaudat remanierea Guvernului.

„O remaniere a Guvernului in acest moment este binevenita. Cred ca viitorii oameni pe care ii vom pune ministri trebuie sa respecte directia pe care partidul a exprimat-o la Congres. Este un semnal extrem de puternic pe care membrii PSD l-au transmis cand au votat in numar mare si candidatii de pe locul doi. Sunt colegi tineri, care au crescut in acest partid, oameni capabili si de perspectiva.

Sunt mai multe judete care au tineri competenti si bine pregatiti profesional. Si trebuie sa ne uitam si acolo. Asa incepe o reforma sanatoasa in interior si nu cu decizii luate in afara partidului. La fel cum poate ar fi bine sa introducem in statut o regula prin care toti presedintii de organizatii si conducerea de la nivel central sa aiba maxim doua mandate. Astfel, tinerii ar avea o perspectiva clara si reala in interiorul partidului.

Voi cine credeti ca ar trebui sa ocupe functii in guvern?”, scrie Marcel Ciolacu pe Facebook.

Mai mult despre: ,

Comentarii: