Stelian Ion anunta ca nu va permite UDMR sa „slabeasca” DNA: „Sa spuna exact ce-si doresc, dar altceva decat sa stirbeasca competenta DNA, altceva decat sa slabeasca DNA”

politica

Ministrul Justitiei, Stelian Ion, considera ca este nevoie de mai multa implicare a reprezentantilor coalitiei in implementarea prevederilor programului de guvernare privind domeniul justitiei. In ceea ce priveste atitudinea UDMR fata de viitorul SIIJ, ministrul Justitiei considera ca argumentele UDMR sunt „un artificiu, un artificiu logic gol de continut, pentru ca in programul de guvernare am scris ce trebuie sa facem, nu ce nu trebuie sa facem”.

„Este nevoie de mai multa implicare (din partea liderilor si a membrilor coalitiei – n.r.) si lucrul asta cred ca este posibil, asa incat impreuna, daca e, sa mai cautam… desi va spun foarte sincer: am venit cu mai multe variante, unele dintre ele au fost validate de Comisia de la Venetia, Comisia Europeana ne cere foarte clar anumite lucruri, si nu doar ca ne cer partenerii nostri, sunt chestiuni pe care le-am promis noi insine, despre care am vorbit ani de zile.

Lucrurile acestea sunt pe masa Parlamentului, la vot. Respectam programul de guvernare, respectam angajamentele fata de Comisia Europeana, in cazul acesta se va ridica rapid si MCV-ul si vom avea cu totii de castigat. Altfel, sa cautam tapi ispasitori sa dam vina unul pe altul, chestiunile acestea sunt jocuri politice”, a afirmat ministrul Justitiei duminica seara, la Digi 24, citat de news.ro.

Stelian Ion a comentat si atitudinea presedintelui cu privire la activitatea sa, dupa ce Klaus Iohannis l-a criticat ca nu a gasit „calea potrivita pentru desfiintarea Sectiei de Investigare a Infractiunilor din Justitie (SIIJ).

„Presedintele are si consilieri, presedintele este nemultumit de anumite lucruri, si noi suntem nemultumiti de anumite lucruri – cand vorbesc de noi vorbesc de USR-PLUS – ideea este sa vorbim fata in fata sa vorbim despre anumite lucruri, poate mai putin prin intermediul televiziunilor si sa vedem cum ii convingem, spre exemplu, pe colegii din UDMR sa accepte niste chestiuni pe care le-au votat inclusiv ei in momentul in care am mers in fata Parlamentului si am dat votul pe programul de guvernare si am jurat la Cotroceni pentru acel program de guvernare.

Eu, cel putin, nu am perceput ca voi primi un mandat asa, in alb, sa fac ce vreau la Ministerul Justitiei. Sunt anumite chestiuni care tin de administrare si ai o marja la dispozitie si de decizie, dar, per total, trebuie sa te incadrezi in limitele care iti sunt date de Parlament prin programul de guvernare”, a adaugat ministrul Justitiei.

In ceea ce priveste argumentele UDMR privind viitorul SIIJ, Stelian Ion considera ca acestea sunt „artificii”.

„Asta este un artificiu, un artificiu logic gol de continut, pentru ca in programul de guvernare am scris ce trebuie sa facem, nu ce nu trebuie sa facem. Am scris clar ca trebuie sa desfiintam Sectia speciala si am scris negru pe alb ca trebuie refacuta competenta DNA in privinta infractiunilor savarsite de magistrati. Mai clar de atat cred ca nici nu se poate scrie si nu se poate exprima.

Acum, ca se vine cu tot felul de pretexte si tot felul de conditii care nu au existat – nu au existat nici in momentul negocierii programului de guvernare – pur si simplu s-a votat, s-a ajuns la acea formula, ea trebuie aplicata. Daca vreun coleg din UDMR are vreo idee extraordinara, este invitat, le-am spus tuturor, sa vina cu acele variante dar care sa nu se indeparteze de programul de guvernare”, adauga ministrul Justitiei.

El sustine ca, daca „acceptam ideea ca stirbim in continuare o parte din lupta impotriva coruptiei, facem mare greseala”.

Ministrul afirma ca UDMR a avut, in urma cu cativa ani, un „discurs impotriva DNA”, la fel ca si PSD, el subliniind ca aceasta este „o realitate” pe care nu o poate ignora.

„As vrea sa vad, daca-si doresc ceva anume, sa spuna exact ce-si doresc, dar altceva decat sa stirbeasca competenta DNA, altceva decat sa slabeasca DNA”, mai spune Stelian Ion.

Mai mult despre: ,

Comentarii: