Stelian Ion anunta „mostruoasa coalitie PNL-PSD-UDMR” ca n-au nicio sansa sa reinventeze Sectia Speciala cu o alta denumire: „Comisia Europeana nu poate accepta o astfel de structura”

politica

Stelian Ion, fostul ministru al Justitiei, reactioneaza cu duritate dupa ce PNL, PSD si UDMR au cazut de acord sa desfiinteze Sectia Speciala, insa vor infiinta o alta structura similara. „Nu trebuie sa existe nicio structura unica la nivel national care sa ancheteze toate infractiunile savarsite de magistrati, pentru ca o astfel de structura ar stirbi inclusiv competenta DNA si a DIICOT”, subliniaza Ion.

„Monstruoasa coalitie PNL-PSD-UDMR nu vrea sa desfiinteze SIIJ! Cica o vor desfiinta pana la sfarsitul lunii martie 2022. Asta in conditiile in care proiectul este la vot final in Senat, camera decizionala. Intr-o saptamana poate fi desfiintata daca ar fi vointa politica.

Mai mult decat atat, aceasta coalitie contra naturii propune infiintarea unei alte structuri in locul SIIJ. Or, tocmai aici e problema! Nu trebuie sa existe nicio structura unica la nivel national care sa ancheteze toate infractiunile savarsite de magistrati, pentru ca o astfel de structura ar stirbi inclusiv competenta DNA si a DIICOT.

Desfiintarea SIIJ e cel mai simplu lucru de realizat. Repet, lipseste vointa politica.

Dupa desfiintare, dosarele trebuie sa fie preluate de DNA, DIICOT, Parchetul General sau parchetele de pe langa curtile de apel, in functie de competenta dupa materie. Nimic mai simplu!

Avem unda verde din partea Comisiei de la Venetia, a Comisiei Europene, doar ca gasca PSD-UDMR-PNL refuza normalitatea si isi doreste cu ardoare sa cioparteasca din competentele DNA si DIICOT.

Iohannis si gasca toxica vor sa puna batista pe tambal! Vor avea de suferit magistratii si oamenii care asteapta dreptatea in justitie. Militarul Ciuca, candidatul pentru functia de premier, este clar ca nu stie ce vorbeste: vorbeste despre directiva CJUE (!?) si despre…. cum ii spune? MCV, ii sopteste jurnalistul.

Comisia Europeana nu poate accepta o astfel de structura unica, parastructura, ultrastructura, oricum s-ar numi, care sa ancheteze toate infractiunile savarsite de magistrati. Oamenii astia din coalitia preferata de presedintele Iohannis habar nu au ce vorbesc si nu dau doi bani pe justitie. E atat de clar!
Cine a negociat capitolul de justitie? Rares Bogdan, ministrul apararii, ministrul transporturilor, de interne, marcel, dorel, cine?”, a scris Stelian Ion pe Facebook.

Premierul propus de PNL Nicolae Ciuca a anuntat sambata seara, dupa mai multe ore de negocieri, ca au fost finalizate programul de guvernare si acordul politic, precizand ca s-a stabilit ca Sectia Speciala pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie sa fie desfiintata pana la 31 martie 2022 si inlocuita de o alta structura.  Acesta nu a oferit detalii despre ce atributii va avea noua structura.

„A fost o decizie care s-a luat in consens, impreuna cu toti membrii care au participat astazi la negocieri de la toate formatiunile politice”, a declarat Ciuca.

„Am spus ca prin lege se va desfiinta SIIJ-ul si atributiile si competentele trebuie date la o structura, mai mult nu am discutat”, a afirmat apoi Kelemen Hunor, la finalul negocierilor privind formarea unei coalitii guvernamentale.

Acesta a mentionat ca preluarea dosarelor de la SIIJ de catre o noua structura nu presupune infiintarea unei noi entitati. „Nu. Desfiintare. Dar acest lucru inseamna ca trebuie sa se ocupe cineva si de aceste dosare si de cazurile care vor fi in viitor, daca vor fi. Trebuie sa le duci undeva. Nu inseamna ca reinfiintezi un alt SIIJ. Vom vedea, vom gasi. (…) Asta va decide premierul impreuna cu ministrul de justitie”, a declarat el.

Ciuca a anuntat anterior ca programul de guvernare este finalizat aproape in totalitate.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: