politica

Stelian Ion anunta schimbari majore la CCR si Avocatul Poporului. Ar putea fi eliminata si imunitatea parlamentarilor

Ministrul Justitiei, Stelian Ion,  a declarat miercuri ca ar fi oportuna schimbarea modalitatii de numire a judecatorilor la Curtea Constitutionala, lucru care poate fi facut prin reviziurea Legii fundamentale. Ministrul Justitiei a adaugat ca ar trebui schimbat si modalitatea numirii Avocatului Poporului si la Curtea de Conturi, precum si renuntarea la anumite imunitati ale parlamentarilor si limitarea numarului de mandate pentru alesii locali.

„Constitutia se poate schimba cu o larga majoritate. Modificarea modalitatii de numire a judecatorilor la Curtea Constitutionala nu poate fi facuta decat prin revizuirea Constitutiei si atunci este foarte important sa incepem discutiile pe aceasta noua modalitate de numirea a judecatorilor la CCR. O modificare ar fi foarte buna in sensul recuperarii prestigiului pe care Curtea l-a avut odinioara si incet-incet a inceput sa si-l piarda. Cred ca ar fi benefica pentru CCR. Nu sunt absolut deloc de acord cu desfiintarea Curtii Constitutionale, vazand faptul ca democratii la care ne raportam cu incredere si cu admiratie, sa spun asa, au asemenea Curti Constitutionale”, a declarat Stelian Ion, intrebat daca este necesara modificarea Constitutiei.

Ministrul a vorbit si despre alte modificari ale Legii fundamentale.

„La Avocatul Poporului modalitatea de numire la fel. De asemenea, Curtea de Conturi ar trebui, tot la modalitatea de numire, gasita o alta majoritate macar in Parlament. Sunt multe institutii. Pe imunitatile politicienilor, imunitatile parlamentare in afara de imunitatile legate de votul exprimat si de opiniile politice exprimate, eu cred ca ce s-a intamplat in ultimii ani a fost graitor. Multi oameni certati cu legea s-au ascuns in spatele acestei imunitati si s-ar putea renunta. Limitarea numarului de mandate pentru alesii locali. Sunt multe chestii discutate, dar in programul de guvernare nu le-am trecut pe toate pentru ca ar fi necesitat o negociere mai indelungata intre parteneri”, a completat Ion, citat de news.ro.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

„Portretul domnisoarei Lieser” de Gustav Klimt a fost vandut la licitatie pentru 30 de milioane de euro.

„Portretul domnisoarei Lieser” de Gustav Klimt, un tablou ramas neterminat la moartea artistului austriac, a…

3 ore ago

Germania anunta ca va relua finantarea agentiei ONU pentru refugiatii palestinieni

Germania a declarat miercuri ca intentioneaza sa reia cooperarea cu Agentia ONU pentru refugiatii palestinieni…

3 ore ago

Biden a semnat, SUA incep imediat sa livreze Ucrainei rachete si munitii: „Iata ce inseamna sa fii o superputere mondiala!”

Presedintele democrat al SUA, Joe Biden, a promulgat miercuri pachetul legislativ ce prevede un ajutor…

35 de minute ago

Ucraina a inceput deja sa loveasca Rusia cu rachete cu raza lunga de actiune ATACMS, furnizate in secret de SUA – Associated Press

Ucraina a inceput sa foloseasca rachete balistice cu raza lunga de actiune furnizate in secret…

46 de minute ago

AUR l-a pus si pe Trump pe afise, alaturi de Avram Iancu, Cuza si Stefan cel Mare: „Camionul de gunoi e perfect acolo”

Campanie halucinanta a celor de la AUR. In Bucuresti, pe marile bannere de promovare a…

3 ore ago