Stelian Ion atrage atentia: „Romanii sa se pregateasca pentru o noua batalie pentru apararea legii, justitiei, pentru respectarea regulilor unui stat de drept si impotriva celor care se pregatesc de hotii”

politica

Stelian Ion, fostul ministru al Justitiei, transmite in mesajul de 1 Decembrie ca romanii trebuie sa se pregateasca pentru „o noua batalie pentru apararea legii, justitiei, pentru respectarea regulilor unui stat de drept si impotriva celor care se pregatesc de hotii”.

„La multi ani, Romania! Poate nu vei scapa niciodata definitiv de lichele si infractori, dar ai alaturi de tine o armata de oameni harnici si onesti, oameni care duc greul fiecarei zile pe umerii lor. Sunt poate prea tacuti si cu prea mult bun simt, dar nu sunt deloc putini.

Dar rolul lor este esential: cand cei mai multi dintre ei se vor activa civic sau politic si vor gasi un numitor comun, lucrurile se vor imbunatati semnificativ, viata romanilor va semana mai putin cu un carusel plin de pericole.

Imi doresc sa nu ne resemnam, sa nu renuntam. Din contra, sa ne pregatim pentru o noua batalie pentru apararea legii, justitiei, pentru respectarea regulilor unui stat de drept si impotriva celor care se pregatesc de hotii.

De Ziua Nationala, putem deja sa facem un bilant: am inceput anul 2021 increzatori ca vom onora voturile si increderea a milioane de romani. In cateva luni, de la cel mai inalt nivel al statului, votul romanilor a fost deturnat catre PSD, inamicul pe fata al justitiei independente si aparatorul hotiei si al retelelor de coruptie.

Stiu ca sunteti dezamagiti, va simtiti pe buna dreptate pacaliti si tradati.

Suntem impreuna in aceasta batalie. Avem mevoie sa fim uniti, pentru ca nu va fi usor sa tinem piept celor care abuzeaza de votul nostru si care nu-si pot respecta promisiunile si cuvantul dat. Fiti puternici! La multi ani, romani!”, este mesajul lui Stelian Ion.

Aproximativ 1.500 de militari si specialisti din Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul de Telecomunicatii Speciale si Administratia Nationala a Penitenciarelor, la care se alatura militari straini, cu aproximativ 100 de mijloace tehnice, vor putea fi urmariti, miercuri, incepand cu ora 11,00, la Parada Militara Nationala, organizata cu ocazia Zilei Romaniei in Piata Arcului de Triumf din Bucuresti.

La parada vor participa presedintele Klaus Iohannis si premierul Nicolae Ciuca.

Defilarea se va realiza pe soseaua Pavel D. Kiseleff, pe segmentul cuprins intre Piata Presei Libere si Piata Victoriei.

Potrivit Ministerului Apararii, in functie de conditiile meteorologice, vor evolua si aproximativ 30 de aeronave.

In zona Arcului de Triumf va fi organizata o expozitie de tehnica militara, care va putea fi vizitata dupa incheierea ceremoniei oficiale, pana la ora 14,00.

Tot in Bucuresti, incepand cu ora 9,00, va avea loc o ceremonie militara si religioasa de depunere de coroane si jerbe de flori la Mormantul Ostasului Necunoscut, din Parcul Carol I, iar de la ora 19,00, militari ai Brigazii 30 Garda „Mihai Viteazul” se vor retrage cu torte pe traseul Palatul Cercului Militar National – Calea Victoriei – Palatul Parlamentului – Palatul Cotroceni – sediul brigazii.

* Accesul persoanelor care doresc sa asiste la ceremonia de Ziua Nationala a Romaniei se poate realiza fara a avea certificat verde, doar in afara zonelor oficiale delimitate de organizatori si este permis cu asigurarea unei distante de minimum un metru intre participanti si cu purtarea mastii de protectie.

Potrivit Biroului de presa al Jandarmeriei Capitalei, participantii pot veni in zona principala – pe soseaua Pavel D. Kiseleff, segmentul cuprins intre Piata Victoriei si Piata Arcul de Triumf (pe ambele sensuri), cu acces dinspre Piata Victoriei sau dinspre Piata Charles de Gaulle (cu restrictii), pe bulevardul Maresal Constantin Prezan, cu acces in soseaua Pavel D. Kiseleff prin strada Maior Gheorghe Sontu si strada Uruguay, sau in zona secundara (cu restrictii) – dinspre Piata Presei Libere, pe soseaua Pavel D. Kiseleff, cu acces prin Aleea Primo Nebiolo, catre coloana organizata pentru defilare.

In zona oficiala pot intra cel mult 400 de persoane, insa vaccinate sau care au trecut prin boala.

In Alba Iulia, la Monumentul „Marii Uniri” vor fi depuse coroane si jerbe de flori, activitatea fiind urmata de ceremonia militara, in zona bulevardului 1 Decembrie 1918, la care vor lua parte aproximativ 550 de militari si specialisti din cadrul Ministerului Apararii Nationale si Ministerului Afacerilor Interne, cu mijloace tehnice terestre si aeronave militare.

Ceremoniile militare din cele doua orase vor putea fi urmarite si online, pe pagina de Facebook a Ministerului Apararii Nationale (https://www.facebook.com/mapn.ro/).

Cu prilejul Zilei de 1 Decembrie, in garnizoane in care sunt dislocate mari unitati si unitati militare, reprezentanti ai Armatei Romaniei vor participa, la solicitarea si cu sprijinul autoritatilor locale, la pregatirea, organizarea si desfasurarea de defilari cu personal si tehnica, precum si de ceremonii militare si religioase de depunere de coroane de flori. De asemenea, Drapelul national va fi arborat in toate institutiile militare din tara, iar la bordul navelor maritime si fluviale se va ridica Marele Pavoaz.

Militarii aflati in misiune in teatrele de operatii, precum si cei aflati in misiune in Polonia desfasoara ceremonii militare si activitati specifice cu ocazia Zilei Nationale.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: