Stelian Ion da inapoi. Afirma acum ca „nu este oportuna” cresterea varstei de pensionare a magistratilor

news

Ministrul Justitiei, Stelian Ion, a afirmat joi ca nu este oportuna cresterea varstei de pensionare a magistratilor, insa va propune abrogarea textului de lege referitor la pensionarea anticipata.

„In urma analizei pe care am facut-o cu privire la subiectul varstei de pensionare a magistratilor, am ajuns la concluzia ca nu este oportuna cresterea varstei de pensionare a acestora, insa voi propune abrogarea textului de lege adoptat in anul 2018 referitor la pensionarea anticipata, care ar urma sa intre in vigoare incepand cu data de 1 ianuarie 2022”, a precizat Stelian Ion, citat intr-un comunicat al ministerului de Justitie.

El a adaugat ca o prioritate va fi incurajarea oamenilor sa ramana de bunavoie in sistem.

„Prioritatea pe termen mediu va fi aceea de a gasi solutii pentru incurajarea oamenilor sa ramana de bunavoie in sistem, sa contribuie cu experienta lor la imbunatatirea calitatii actului de justitie si sa se simta pe deplin apreciati pentru munca pe care o depun”, precizeaza ministrul Justitiei.

Pe 31 decembrie, Stelian Ion declara in prima sa conferinta in calitate de ministru al Justitiei ca urmeaza sa propuna cresterea varstei de pensionare pentru magistrati, astfel incat sa se evite situatiile in care judecatori sau procurori sa se pensioneze la 48 de ani.

Mai mult despre: ,

Comentarii: