Stelian Ion, despre Sosoaca: „Si daca-i senator, ce? Poate raspunde foarte bine in fata legii. Autoritatile statului sunt timorate in fata ei”

politica

Fostul ministru al Justitiei Stelian Ion considera ca in scandalul dintre senatoarea Diana Sosoaca si jurnalista italiana Lucia Goracci se poate vorbi despre lipsire de libertate in mod ilegal. „Este absolut revoltator ca institutiile statului, pornind in primul rand de la politisti (…), nu-si fac treaba”, sustine el.

Stelian Ion a declarat, la RFI, ca Politia nu si-a facut treaba in cazul Sosoaca.

„Este absolut revoltator ca institutiile statului, pornind in primul rand de la politisti, nu-si fac, asa cum chiar jurnalista italiana a atras atentia, nu s-a simtit aparata de politisti, nu-si fac treaba. Ar fi trebuit cu celeritate intocmit dosar penal. S-a si filmat ce s-a intamplat acolo si ar fi trebuit sa se ia masuri. Cazul e flagrant. In momentul in care te afli in biroul cuiva sau in casa cuiva si vrei sa parasesti locul ala si ti se interzice sa parasesti acel loc, putem vorbi despre lipsire de libertate in mod ilegal”, a afirmat fostul ministru al Justitiei.

El considera ca autoritatile sunt timorate de senatoarea Diana Sosoaca.

„Da, sunt timorate (…). Se pare ca nu reusesc sau nu vor sau ideea de functie, faptul ca detine o anumita functie, ar trebui sa fim toti egali in fata legii si daca exista asemenea fapte, sa se mearga mai departe. Pai, ne-a sfidat, a sfidat un Parlament intreg, nepurtand masca timp de luni de zile. N-a luat nimeni atitudine, nu s-a intamplat nimic, adica n-a venit Politia, n-a primit amenda, nu s-a intamplat nimic. Exemplul asta pe care il da ii incurajeaza pe cei care dupa aceea se suie pe capotele masinilor de Politie si se reped la politisti (…). Si daca-i senator, ce? Poate raspunde foarte bine in fata legii, nu e absolut nicio problema (…). Daca se incala legea, fie amenda, fie dosar penal, foarte clar, deci nu avem ce discuta. Daca incalcam legea fiecare dintre noi, suportam consecintele, indiferent cum ne cheama, cat de tare zbieram, cat de tare ne smulgem parul din cap si ne ridicam poalele”, a adaugat Stelian Ion.

Jurnalista italiana Lucia Goracci a formulat o plangere la Sectia 4 de Politie din Bucuresti impotriva senatoarei Diana Sosoaca, sustinand ca a fost sechestrata si ca sotul ei, Dumitru-Silvestru Sosoaca, a muscat-o de mana.

Sotul Dianei Sosoaca a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile in urma incidentului.

Italia a cerut ambasadorului Romaniei la Roma informatii referitoare la masurile adoptate, in urma incidentului, iar diplomatul roman a transmis ca „a fost demarata o ancheta de catre organele de cercetare penala romane, urmand ca aceasta sa stabileasca detaliile incidentului si sa determine, daca este cazul, adoptarea de masuri, conform legii”.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: