Stelian Ion dezvaluie ca Sectia Speciala a cheltuit peste 3 milioane de euro pentru numai 6 rechizitorii

politica

Ministrul Justitiei, Stelian Ion, a afirmat, vineri seara, ca nu sunt prevazuti prea multi bani la rectificarea bugetara pentru ministerul pe care-l conduce, dar are sperante ca situatia se va imbunatati, dupa discutii. Ministrul afirma ca sunt multe investitii in derulare care trebuie sa continue. De asemenea, Stelian Ion a precizat ca Sectia speciala, unde exista doar sase rechizitorii, a cheltuit, de la infiintare pana in ianuarie, 17 milioane de lei.

”Prea multi bani nu sunt, dar eu trag nadejde ca in perioada urmatoare se va discuta si se vor aseza altfel lucrurile pentru ca, intr-adevar, este nevoie de bani. Avem investitii in derulare, sunt sali de instanta care unele sunt in constructie, altele in renovare, sunt salarii din hotarari judecatoresti care nu sunt platite (…) se vor putea pune popriri, dar eu sper ca nu se va ajunge acolo. Avem investitii legate de dosarul electronic”, a declarat, vineri seara, la B 1 TV, Stelian Ion, intrebat despre rectificarea bugetara.

Intrebat daca crede ca nu a primit mai multi bani, potrivit draftului, din cauza ca este ministru USR PLUS, Stelian Ion a afirmat: ”Nu vreau sa cred asa ceva, nu cred asta. Eu cred ca se vor reaseza..”.

Intrebat despre cat a cheltuit Sectia speciala – despre a carei desfiintare se tot vorbeste – Stelian Ion a precizat ca 17 milioane de lei, de la operationalizare pana in ianuarie 2021.

”S-au cheltuit 17 milioane de lei – o suma considerabila, avand in vedere ca acolo sunt sase rechizitorii. Nu este o fabrica care produce suruburi, dar faptul ca niciun rechizitoru nu a fost intocmit pentru fapte de coruptie in perioada asta ar trebui sa ne dea serios de gandit, pentru ca aceast sectia a fost conceputa de Liviu Dragnea pentru a tinti catre anumiti clienti incomozi si pare ca a fost creata si pentru a proteja anumite zone”, a mai declarat ministrul, citat de news.ro.

Acesta afirma ca nu exista o problema serioasa cu coruptia in sistem, dar trebuie avuta si asta in veere pentru ca altfel ar putea sa apara.

”O problema serioasa cu coruptia nu avem in sistemul judiciar insa – si o spun cu toate responsabilitatea – daca aceasta sectie va continua sa existe si daca nu ne vom ocupa si de asta, asa cum pe un teren viran apar balari, asa va aparea si coruptia in sistemul judiciar”, a mai afirmat ministrul.

Potrivit primei variante a rectificarii bugetare, Ministerul Justitiei ar urma sa primeasca putin peste 13 milioane de lei.

Mai mult despre: ,

Comentarii: