Stelian Ion il da de gol pe Predoiu: „S-a alaturat grupului dominat de Lia Savonea, in joc sunt numirile de la ICCJ. Sunt suspiciuni de nelegalitate la nivelul celui mai inalt for al justitiei”

politica

Fostul ministru al Justitiei Stelian Ion afirma, marti, ca blocajul din interiorul Consiliului Superior al Magistraturii continua, chiar si dupa ce mandatul de presedinte interimar al lui Bogdan Mateescu a expirat. Stelian Ion afirma ca, astfel, planeaza suspiciuni de nelegalitate chiar la nivelul celui mai inalt for al justitiei.

”A trecut si 6 ianuarie, data la care a expirat mandatul presedintelui CSM, Bogdan Mateescu, si blocajul creat de dorinta acestuia de a-si pastra prerogativele nu a fost inlaturat (…) Exista argumente serioase pentru a concluziona ca actuala conducere a CSM este exercitata in mod nelegal. Remarc aici si pozitionarea ministrului justitiei Catalin Predoiu care a ales sa asigure cvorumul la sedinta Sectiei pentru judecatori, alaturi de grupul dominat de doamna judecator Lia Savonea, in joc fiind numirile la ICCJ”, a scris, marti, pe Facebook, Stelian Ion.

Fostul ministru al Justitiei afirma ca ”miza este uriasa, pentru ca nu este vorba doar de alegerea sau nealegerea unui presedinte al CSM”.

”Este vorba despre cum vor fi organizate alegerile pentru noua componenta a CSM, despre zonele nefaste de influenta care se doresc pastrate, despre suspiciuni de nelegalitate la nivelul celui mai inalt for al justitiei, despre promovarea unor judecatori la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Este vorba, pana la urma, despre independenta magistratilor si hartuirea si presiunile la care sunt supusi, inclusiv din interiorul CSM”, a mai scris Stelian Ion.

Plenul CSM a fost convocat pentru data de 11 ianuarie, dar pe ordinea de zi nu s-a aflat alegerea unui nou presedinte.

Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a respins, in 16 decembrie, candidaturile judecatoarelor Gabriela Baltag si Andrea Annamaria Chis pentru functia de presedinte al CSM, astfel ca plenul Consiliului a stabilit ca actualul presedinte, Bogdan Mateescu, sa exercite functia interimar, daca pana in 6 ianuarie nu va fi ales un nou presedinte.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: