politica

Stelian Ion neaga ca este in conflict cu Orban pe legile justitiei: „Nici vorba. Nu exista niciun fel de conflict”

Ministrul Justitiei, Stelian Ion, a declarat marti ca nu exista niciun fel de conflict intre el si presedintele PNL, Ludovic Orban, in legatura cu felul in care a promovat proiectul privind Legile justitiei.

Intrebat, la Palatul Parlamentului, daca este in conflict cu Orban pe tema modificarilor la Legile justitiei, Stelian Ion a spus: „Nici vorba. Nu exista niciun fel de conflict. De altfel, veti putea vedea si din declaratiile colegilor. Au fost niste declaratii in sensul in care am trimis legile spre avizare, dar am semnat in Guvern un memorandum prin care ne-am obligat cu totii sa trimitem aceste legi catre Parlament pana la sfarsitul lunii aprilie”.

Stelian Ion a mentionat ca proiectul de modificare a Legilor justitiei are la baza viziunea guvernarii anterioare, adica provine de la PNL.

„Marea majoritate din aceste reglementari, e vorba de 600 de articole cu totul, 80% din aceste reglementari sunt cele care provin din proiectul initial pus in discutie in septembrie 2020. Avand in vedere acest calendar foarte strans, am avut discutii in Ministerul Justitiei cu specialistii din minister, cu asociatiile profesionale ale magistratilor, cu societatea civila, au fost foarte multe propuneri pe care le-am analizat, le-am trecut prin filtrul nostru si am venit cu aceste propuneri pe care le-am inaintat spre avizare. Fiind un angajament in Guvern ca vom trimite legile astfel incat la sfarsitul lunii aprilie sa fie in Parlament, o discutare in cadrul coalitiei cu toate partidele pe articole, 600 de articole, cu siguranta ar fi condus la o amanare, motiv pentru care in aceasta perioada de avizare vor exista discutii in coalitie, dar facem lucrurile din mers, pentru a ne respecta si angajamentele luate prin memorandum si pentru a gasi aceasta varianta care trebuie sa treaca de votul din Parlament”, a afirmat el.

Ministrul Justitiei a mentionat ca a sesizat si Comisia de la Venetia cu privire la acest proiect.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Piedone si-a depus candidatura: „Voi castiga cu 42%”. A venit sfidator cu tricou „Si eu sunt interlop”

Cristian Popescu Piedone si-a depus, vineri, candidatura la Biroul Electoral pentru functia de primar al…

O oră ago

Seful AIEA, avertisment: „Iranul are suficient material pentru o bomba nucleara”

Iranul are mai mult uraniu puternic imbogatit decat are nevoie daca doreste sa construiasca una…

O oră ago

Ciolacu: „In fiecare zi, in Dubai sunt 100.000 de romani in vacanta”

Premierul Marcel Ciolacu a sustinut vineri, la finalul viziteo oficiale in Emiratele Arabe Unite, ca…

O oră ago

Guvernul interimar din Bulgaria a inceput drumul cu stangul. Premierul interimar cere deja schimbarea a doi ministri

Premierul interimar al Bulgariei, Dimitar Glavchev, si mai multi politicieni insista ca presedintele tarii, Rumen…

O oră ago