Stelian Ion nu se lasa, trosneste iar UDMR pentru ca are comportament PSD-ist: „Discursul lor este de anii 2017 – 2018, acuza asa-zise abuzuri ale DNA”

politica

Ministrul Justitiei, Stelian Ion, a declarat ca liderii UDMR „au o problema cu DNA” deoarece nu doresc ca dosarele de la Sectia Speciala sa ajunga aici. Ministrul a adaugat ca aceasta sectie trebuie desfiintata deoarece, „intentionat sau nu”, nu s-a lucrat la dosare de coruptie in randul magistratilor.

„Comisia de la Venetia si-a exprimat un punct de vedere favorabil proiectului Guvernului, deci am pornit cu dreptul, insa ne-am blocat pe parcurs, in Parlament. UDMR a dorit altceva, adaugand la programul de guvernare, punand alte conditii care nu existau in programul de guvernare si aici suntem acum. Doresc ca dosarele sa nu ajunga la DNA, UDMR se pare ca au o problema cu DNA. Stiam ce s-a intamplat in anii trecuti, stiam de discursul lor si stiam de lupta pe care au dus-o cu PSD impotriva justitiei. Nu stiam ca odata pasind in aceasta guvernare si agreand acest program de guvernare nu isi vor schimba discursul cu privire la justitie. In celelalte privinte colaboram, avem o colaborare buna, spun eu, in Guvernul Romaniei. Pe partea de justitie e acest blocaj pentru ca nu renunta la ideile pe care le aveau si inainte”, a declarat Stelian Ion, la B1 Tv, marti seara, citat de news.ro.

Ministrul Justitiei a precizat ca a fost optimist cand s-a negociat programul de guvernare, insa colegii de la UDMR sunt impotriva acestui program.

„Am fost optimist pentru ca am negociat programul de guvernare, pentru ca am luat paragraf cu paragraf si pentru ca in programul de guvernare am scris foarte clar ca vom desfiinta Sectia Speciala, vom reface competenta DNA, vom respecta avizele Comisiei de la Venetia, rapoartele MCV, toate aceste lucruri le-am agreat acolo. Trebuia sa ne limitam la ce scrie in programul de guvernare si scrie ca se reface competenta DNA, ceea ce UDMR nu vrea, deci se merge impotriva acestui program de guvernare agreat si care a primit nota buna din partea Comisiei Europene”, a sustinut Stelian Ion.

Stelian Ion a atras atentia ca lucrurile nu s-au miscat in privinta dosarelor de coruptie in randul magistratilor si ca la aceasta Sectie Speciala sunt in lucru aproape 6.000 de dosare care nu sunt solutionate.

„Nu putem sa ramanem blocati in asta, vom negocia pana gasim posibilitatea de a debloca acest sistem. Pentru ca din Legile justitiei am plecat cu acest prim pas, desfiintarea acestei Sectii (…) Intentionat sau nu, pe partea de coruptie in randul magistratilor nu s-a miscat nimic si aceasta este sectia care, potrivit legii, ar fi trebuit sa faca ordine. Trebuie sa ne uitam la cifre si la realitate. Sunt foarte multe dosare la Sectia Speciala, erau aproape 6.000 de dosare de curand, care nu sunt solutionate. Deci e total ineficienta aceasta sectie. Ideea desfiintarii SIIJ nu a fost sa slabim lupta impotriva coruptiei, dimpotriva, trebuie sa mergem mai departe cu lupta impotriva coruptiei, sa refacem competenta DNA”, a declarat Stelian Ion.

Intrebat de ce se teme UDMR de DNA in instrumentarea acestor dosare, Stelian Ion a declarat ca discursul UDMR este de anii 2017-2018.

„Cred ca sunt suficient de experimentati sa isi exprime singuri opiniile. Discursul a fost in legatura cu DNA, sa nu ne mai intoarcem unde am fost, in vremea asa-ziselor abuzuri ale DNA cand se intampla, nu stiu ce se intampla. Se intampla ca se faceau niste anchete care conduceau la niste trimiteri in judecata si care nu conveneau unora. Asta se intampla. Discursul acesta este de anii 2017 – 2018. Suntem in 2021, vrem sa ridicam MCV, vrem sa facem pasi, sa facem reforme. Am spus, modul in care se va rezolva aceasta problema a Sectiei Speciale va fi un semnal foarte clar pentru modalitatea in care se va face toata reforma pe justitie pentru ca vin celelalte legi. Daca la Sectia Speciala intampinam astfel de probleme si au trecut multe luni, sa vedem cum ne vom descurca cu celelalte legi”, a declarat Stelian Ion.

Mai mult despre: ,

Comentarii: