Stelian Ion puncteaza: „Ciolacu a ajuns brelocul lui Citu. Blatul s-a adeverit azi, Ciolacu a devenit membru al ‘echipei castigatoare'”

politica

Stelian Ion, fostul ministru al Justitiei, a declarat luni ca PSDface blat cu Florin Citu si l-a acuzat pe Marcel Ciolacu ca a ajuns „brelocul” lui Citu.

„Florin Citu rezista doar cu ajutorul lui Marcel Cioladu si al PSD-ului. Blatul s-a adeverit azi, Ciolacu a devenit membru al ‘echipei castigatoare’.

Citu ocupa fotoliul de premier in mod nelegitim, nu mai are sustinerea Parlamentului. Insa, este inevitabil sa se ajunga la vot, tot se va da votul pe motiunea de cenzura.

Lui Citu i-au crescut niste deprinderi foarte asemanatoare cu ale lui Dragnea. In trecut le-a criticat, acum le-a adoptat fara nicio sesizare. Repet, Citu isi mai exercita aceasta functie doar cu ajutorul lui Ciolacu si al PSD. Este foarte trist sa ajungi brelocul cuiva, cata vreme de crezi cel mai mare partid”, a declarat Stelian Ion la Digi24.

Stelian Ion l-a acuzat apoi pe Citu ca este controlat „din alta parte”.

„L-am vazut cum in momente cheie se retrage, da telefoane si asteapta lumina din alta parte”, a declarat Stelian Ion, exemplificand cu un moment legat de adoptarea PNDL 3.

El a adaugat ca USRPLUS va decide in cursul zilei de luni ce va face dupa ce PSD si PNL au blocat in Parlament calendarul legat de motiunea de cenzura.

Purtatorul de cuvant al USR PLUS, Ionut Mosteanu, a declarat luni, la finalul sedintei Birourilor permanente reunite ale celor doua Camere, ca pentru prima data in ultimii 31 de ani este refuzat dreptul de a depune o motiune de cenzura.

„E un abuz constitutional fara precendent. Este prima oara in 31 de ani cand parlamentarilor li se refuza dreptul de a depune o motiune de cenzura. PNL si PSD au boicotat aceasta sedinta pentru a nu permite desfasurarea calendarului de citire si dezbatere si vot a motiunii. Asta era fara precedent. Am vazut in Parlament niste zile negre cand Dragnea facea tot ce voia si nu avea pic de respect fata de Constitutie sau fata de regulamente si ce s-a intamplat azi se inscrie in acelasi capitol. PNL si PSD refuza dreptul parlamentarilor de a depunde o motiune”, a declarat, dupa sedinta BPR, Ionut Mosteanu.

El a adaugat ca „echipa castigatoare are un nou membru, Marcel Ciolacu”.

„Cei de la PSD si PNL au boicotat aceasta sedinta. (…) Am vazut – si asta a confirmat, daca mai era nevoie, dupa tot ce s-a intamplat in ultimele zile – ca dincolo de declaratiile domnului Ciolacu, de fapt vedem ca de astazi ‘echipa castigatoare’ are un nou membru, domnul Marcel Ciolacu. Pare ca a fost recrutat de domnul Citu si singura dansului misiune este sa il protejeze pe acesta cat mai mult la Palatul Victoria”, a aratat el intr-o declaratie de presa sustinuta la Palatul Parlamentului.

USR PLUS a transmis luni ca Biroul permanent reunit „a fost boicotat a treia oara” de catre membrii PSD.

„Boicotand a treia oara sedinta Biroului permanent reunit de stabilire a calendarului motiunii de cenzura, Marcel Ciolacu a confirmat ca are comanda dubla si ca nu-si doreste cu adevarat demiterea lui Florin Citu. Pe scurt: a pus PSD la remorca domnului Florin Citu. Tergiversarile si contradictiile PSD-ului, intelegerile pe sub masa ale lui Marcel Ciolacu cu Florin Citu ne arata, o data in plus, ca propriile interese ale PSD primeaza in fata interesului romanilor. Romania are nevoie de un prim-ministru care sa guverneze responsabil. Florin Citu nu este acest prim-ministru”, au postat reprezentantii USR PLUS pe Facebook.

Mai mult despre: ,

Comentarii: