Stelian Ion pune punctul pe i: „Dorneanu de la CCR poarta inca hainele comuniste si naravurile capatate in PDSR/PSD. Romania trebuie sa respecte decizia CJUE”

politica

Fostul ministru al Justitiei Stelian Ion a transmis, luni seara, ca nu vor intarzia sa apara efecte dupa ce Curtea Constitutionala a afirmat ca, pentru a pune in aplicare decizia recenta a Curtii de Justitie a Uniunii Europene referitoare la suprematia dreptului european, este nevoie de modificarea Constitutiei.”Nu doar o sfidare fata de instanta europeana, ci un dispret total fata de soarta tarii”, a transmis fostul ministru, explicand ca, astfel, ”presedintele CCR, Valer Dorneanu, isi apara deciziile cu incarcatura politica pe care le-a girat”.

”Efectele declaratiei Curtii Constitutionale privind decizia recenta a Curtii de Justitie a Uniunii Europene in chestiunea suprematiei dreptului european nu vor intarzia sa apara. Declaratia CCR este nu doar o sfidare fata de instanta europeana, ci un dispret total fata de soarta tarii. Chiar si in prezent, Constitutia Romaniei stabileste ca «prevederile tratatelor constitutive ale Uniunii Europene, precum si celelalte reglementari comunitare cu caracter obligatoriu, au prioritate fata de dispozitiile contrare din legile interne»”, a scris, luni seara, pe Facebook, Stelian Ion.

Potrivit acestuia, CCR, prin interpretarea ca ar fi nevoie de modificarea Constitutiei pentru a aplica decizia CJUE, potrivit careia judecatorii pot sa nu aplice o decizie a Curtii Constitutionale contrara dreptului european, ”ramane o institutie retrograda, iar presedintele Valer Dorneanu ne arata ca poarta inca hainele comuniste si naravurile capatate in PDSR/PSD”.

”Presedintele Curtii Constitutionale isi apara astfel deciziile controversate pe care le-a girat, cu incarcatura politica, si care acum vor putea fi ignorate de judecatorii romani cu respect fata de lege si Constitutie. Drumul pe care fostul politician PSD a asezat Curtea Constitutionala este periculos pentru pozitia Romaniei in interiorul Uniunii Europene”, sustine Stelian Ion.

Acesta considera ca decizia CJUE trebuie respectata, fara intarziere.

”Daca nu sunt facute rapid corecturile legislative, declansarea procedurii de infringement va deveni realitate in scurt timp”, a mai scris Stelian Ion.

Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) afirma ca decizia CJUE referitoare la faptul ca judecatorii nu pot fi cercetati disciplinar pentru sentinte care nu respecta decizii ale CCR, daca acestea contravin dreptului UE, nu produce efecte in mod practic decat dupa revizuirea Constitutiei in vigoare, „care, insa, nu se poate face de drept”.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: