Stelian Tanase, despre AGENTII SRI din TVR: „Astept sa ma sune Hellvig”

news

Stelian Tanase, presedintele-director general al SRTv, a declarat luni, intr-o conferinta de presa, ca isi mentine cererea catre SRI de a-si retrage agentii acoperiti din TVR, precizand ca asteapta sa il sune directorul institutiei, Eduard Hellvig, pentru a discuta pe aceasta tema.

Stelian Tanase, presedintele-director general al Societatii Romane de Televiziune (SRTv), a solicitat Serviciului Roman de Informatii (SRI), in luna ianuarie, sa dispuna retragerea ofiterilor acoperiti din TVR. In acest sens, Stelian Tanase i-a transmis, la momentul respectiv, o scrisoare directorului interimar al SRI, generalul-locotenent Florian Coldea.

Ulterior, pe 10 februarie, Stelian Tanase le-a spus deputatilor din Comisia pentru cultura ca ii va scrie din nou directorului interimar al SRI, generalul Florian Coldea, pentru a-i cere sa retraga agentii acoperiti din TVR.

Luni, intr-o conferinta de presa organizata la sediul TVR, Stelian Tanase a abordat aceasta chestiune, raspunzand unei intrebari.

Intrebat daca a primit vreun raspuns de la SRI si daca a avut vreo intalnire pe tema aceasta, Stelian Tanase a spus: „N-am avut o intalnire si o doresc, pentru ca acolo au fost niste schimbari, la varful SRI, care au schimbat putin datele problemei. Reactia mea a fost la interviul pe care l-a dat George Maior (fostul director al SRI, n.r.) si in care a spus ca sunt agenti acoperiti in presa. Eu imediat am ripostat, am spus ca sa-i retraga din TVR. Mentin si acum aceasta cerere catre SRI. Pe mine nu ma priveste cine conduce acest serviciu, ci institutia si atitudinea. Si am primit un raspuns care nu raspundea la obiect, adica imi dadea o stenograma a acelui interviu. Ce a spus domnul Maior”.

Stelian Tanase a spus ca va insista pe acest subiect. „Voi insista. Am dat un telefon la SRI pentru a avea o discutie cu domnul Hellvig, pe care, de altfel, il cunosc. Si de la cabinet mi s-a spus ca o sa fim sunati. Sunt doua saptamani de cand s-a intamplat asta, n-au sunat, dar, uitandu-ne pe agenda, vedem ca acolo, la SRI, a fost foarte multa treaba si banuiesc, cand va gasi un moment, dupa Pasti, ma va suna. Si el ma cunoaste. Si o sa putem sa discutam. Insist si acum, agentii serviciilor secrete trebuie retrasi din TVR”, a mai spus Tanase, citat de Mediafax.

Intr-un interviu acordat B1 TV, in luna ianuarie, George Maior a fost intrebat cum sta SRI, pe care la momentul respectiv il conducea, cu ofiterii acoperiti din presa. „Cum stau toate statele democratice europene”, a raspuns George Maior.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: