politica

Stelian Tanase: „E un semn ca Bolojan e bun de presedinte daca Iohannis il detesta. Este un om serios, destept, organizat si onest”

Analistul Stelian Tanase a declarat, intr-o emisiune la Prima TV, ca Ilie Bolojan este cel mai bun candidat pe care l-ar putea avea PNL pentru functia de presedinte al Romaniei. 

„As vota cu Bolojan si maine”, a spus Tanase intr-un interviu acordat lui Sebastian Zachmann.

Iata un fragment din acest interviu:

Daca ar fi sa pariati, ati miza ca aceasta coalitie ramane impreuna si dupa 2023?

S.T: Iohannis va decide daca aceasta coalitie merge mai departe sau se desface. Daca n-ar fi Iohannis, care sa-i tina legati de gat, s-ar desface maine. Iohannis controleaza PNL, e partidul sau de buzunar. I-a dat partidul lui Gorghiu. Acum i-a dat partidul acestui general: Ciuca. Sa pui la partidul liberal sef un general este un nonsens, este o contradictie in termeni. Problema PNL este sa-l faca pe liberalul Tanase sa se duca la vot. Si au aceasta problema cu milioane de alegatori.

Pentru Emil Boc v-ati duce la vot la prezidentiale?

S.T: Boc ar fi un candidat bun. A fost un foarte prost prim-ministru. Era umilitor sa vezi ce atitudine lua fata de Basescu in public, cat de servil era. Dar e un foarte bun primar. Clujul a ajuns floarea oraselor romanesti. Minus Oradea, Oradea este mai cu fata.

La Oradea este Ilie Bolojan.

S.T: As vota cu Bolojan si maine.

La prezidentiale?

S.T: Da. Este un om serios, destept, organizat si onest. Liberalii au in persoana lui un candidat viabil, mult peste Ciuca.

Insa e in conflict tacit cu Iohannis.

S.T: Iohannis e in conflict tacit cu toata lumea cu care el crede ca rivalizeaza. Daca apare unul mai fatos, mai popular, sa nu-l vada in ochi. E un semn ca e bun Bolojan daca Iohannis il detesta.

Citeste si: In premiera, Bolojan anunta ca ar putea candida la Presedintia Romaniei: „Nu exclud sa candidez”. Nemultumit de activitatea lui Iohannis

Intr-un nou interviu in luna ianuarie a acestui an, Ilie Bolojan a admis in premiera ca este posibil sa candideze la Presedintia Romaniei. „N-ar fi normal sa exclud si nici nu e cazul”, a declarat Bolojan.

„N-ar fi normal sa exclud si nici nu e cazul. Nu exclud. Dar nu asta e problema de acum a Romaniei”, a raspuns Bolojan la intrebarea lui Catalin Tolontan privind o eventuala candidatura la Presedintia Romaniei..

„Ma intreaba oamenii: in 2024 ce se va intampla? Nu, important e ce se va intampla in 2022 si 2023, ca sunt ani de baza si sa-i tratam cu atentie. Nu exclud sa candidez, insa nu aceasta e discutia importanta acum pentru Romania. Important e asta: tu fa-ti treaba cat mai bine acolo unde esti si genereaza o schimbare in jurul tau. Romania nu mai are ani de pierdut”, a mai spus Bolojan intr-un interviu pentru Libertatea.

Bolojan s-a arata nemultumit de activitatea lui Iohannis ca presedinte de tara.

„In primul mandat a fost un guvern de alta coloratura, majoritati slabe. Nu putem spune ca in primul mandat s-au facut niste lucruri extraordinare. Asta e realitatea. In al doilea mandat, parea o perspectiva. Nu mai era presiunea alegerilor, ar fi putut sa fie o treaba buna. Dar n-a functionat coalitia.

(…) Daca nici noua coalitie PNL-PSD-UDMR nu merge, va dati seama ca si al doilea mandat al presedintelui Iohannis nu va livra. Nu va fi un mandat de succes, asta e cat se poate de clar. Avem din nou doi ani fara alegeri. Nu ne opreste nimeni. Putem rezolva o gramada de probleme, care pot fi rezolvate. Sigur ca au aparut evenimente neprevazute, precum pandemia. Sau cresterea preturilor la energie, sunt probleme mondiale. Dar, chiar si asa, nu e totuna cum actioneaza Guvernul. Si daca Guvernul nu face in 2022 si 2023 si ce trebuie facut, vor fi niste ani pierduti pentru tara asta. Eu sper sa faca. Chiar daca n-am sustinut aceasta coalitie. Pentru ca daca nu fac, se pierd ani, se pierd sperante, o alta generatie va pleca in strainatate”, a mai spus Bolojan.

In luna noiembrie, intr-un interviu pentru Digi24, Bolojan excludea total varianta unei candidaturi la Presedintia Romaniei.

Nu se pune aceasta problema. Eu cred ca fiecare om trebuie sa-si faca o analiza a capacitatilor pe care le are si unde poate livra mai mult. Fiecare pozitie necesita o anumita expertiza si atunci, fiecare om isi poate face o analiza personala. Nu e usor sa faci asta, pentru ca de obicei, riscam sa ne supraevaluam”, a declarat Bolojan.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Kremlinul acuza Romania ca vrea sa „anuleze cultura rusa” fiindca a refuzat sa mai inchirieze sali de cinema ambasadei Rusiei la Bucuresti

Romania a rupt din motive politice contractul de inchiriere a salilor de cinematograf cu Ambasada…

33 de minute ago

Viktor Orban, din nou anti-UE: „Ucraina se transforma din tara suverana in protectorat al Occidentului”

Ucraina nu mai poate fi considerata o tara independenta, deoarece Kievul depinde in totalitate de…

19 minute ago

Congresmena republicana de origine ucraineana Victoria Spartz propune reducerea ajutorului militar pentru Ucraina

Victoria Spartz, singurul membru al Congresului american nascut in Ucraina, a depus amendamente prin care…

14 minute ago

„Lasere de 500 kilowati”. SUA anunta dezvoltarea a noi tehnologii de contracarare dupa ce a vazut modul in care Iranul a atacat Israelul

Masurile de combatere a dronelor si tehnologia ofensiva vor juca un rol important daca in…

16 minute ago

Un tablou valoros furat din Oxford (UK) a fost recuperat in Romania. Tabloul valoreaza cateva milioane de euro

Un tablou din secolul al XVII-lea care a fost furat din galeria de arta a…

2 ore ago