STENOGRAME. Seful Partidei Romilor, despre tigani: „CIORILE asta nesimtite, nu ai vazut asa ceva”

politica

Stenogramele din dosarul in care sunt urmariti penal deputatii Madalin Voicu si Nicolae Paun contin un limbaj obscen, dar si amenintari la adresa procurorilor. Totodata, acestea evidentiaza si un dispret fata de comunitatea pe care deputatii o reprezinta. Presedintele Partidei Romilor ii numeste pe membrii comunitatii rome „niste nenorociti”.

Intr-una dintre stenograme, Nicolae Paun il contacteaza pe vicepresedintele ANAF, Gogancea-Vatasoiu Mihai cu care poarta urmatoarea discutie, potrivit Stiripesurse.ro:

DOMNUL:”Va salut, domnul deputat!
PAUN NICOLAE: Am onoarea, domnul presedinte! Cu stima si deosebit respect! Iertati-ma, ma puteti primi si pe mine maine sau cand credeti dumneavoastra?
DOMNUL: Categoric, da. Sigur da.. Maine, dar cred ca nu aceeasi problema, vorbim altceva…
PAUN NICOLAE: Ba da, aceeasi problema
DOMNUL: Aceeasi problema?
PAUN NICOLAE: Pai, nu, noi avem amendamentul formulat, dar am inteles ca s-a dar drumul de la teritoriu, au inceput deja sa le dea drumul.
DOMNUL: Pai, ok, amendament…… Cand facem corectia! Sunt colegii la camera? Avem chestia aia cu venitul. CAS-ul de platit pe veniturile… nevenituri, aia care…
PAUN NICOLAE: Da, da, da. Pai, aia… aia e discutata deja.
DOMNUL: Pai, da, da, nu, dar…
PAUN NICOLAE: Acuma, n-a bagat-o, e la Comisie, n-a bagat pe ordinea de zi.
DOMNUL: Asa. Si de ce n-o baga pe ordinea de zi?
PAUN NICOLAE: Pai, astazi incercam sa vedem de ce nu se baga pe ordinea de zi.
DOMNUL: OK., vorbim saptamana viitoare. Vorbesc si eu cu colegii, sa-mi fac un inventar, dumneavoastra aveti… Sau vreti inainte de 1 mai sa…?
PAUN NICOLAE: Nu, nu, nu, saptamana viitoare.
DOMNUL: Oricum, mi-ati dat, nu, mi-ati tema, stiu eu despre ce e vorba. Vreau sa vad cat de mare-i dimensiunea crimei, ca inteleg ca au plecat hartiile si va asalteaza, va reasalteaza…
PAUN NICOLAE: Ne reasalteaza, da, iar ne iau… Eu i-am calmat un pic, le-am spus, bai fratilor, stati o secunda…
DOMNUL: Pai, nu, aratati-le ca e vorba de o rezolvare, doar atat ca ea n-a fost pusa-n opera. Si daca se incadreaza in aia, aia e.
PAUN NICOLAE: Pai, nu, nu, se incadreaza sigur toata lumea, numai ca…
DOMNUL: Au o hartie cu care ulterior aparitiei modificarii, o sa producem efectele.”
Ulterior, Nicolae Paun contacteaza reprezentanti din teritoriu ai Partidei Romilor, carora le solicita sa colecteze deciziile de impunere emise de catre ANAF, dupa cum urmeaza:

PAUN NICOLAE: Catalin, pe zona Moldovei…
R: Da….
PAUN NICOLAE: Puneti coordonatorii, la Iasi, stii pe cine, la Neamt, la Bacau, la Suceava, la Vaslui, ca sun eu in celelalte zone, sa ia legatura in teritoriu sa vada daca cumva apar hartii de la ANAF-uri. Bai frate, fara niciun comentariu, indiferent de situatia in care apare, sa ne dea hartiile si le rezolvam noi…
R: Am inteles…
PAUN NICOLAE: Sa ne comunice hartiile, ordinele de pe mail daca apar, daca nu le da pe mail, le transmite postal…
PAUN NICOLAE: Bai, cap strumf! Suna-ti liderii din teritoriu, atat Tulcea, cat si Constanta, ma refer la sucursale, la orase, la astea, daca apar hartii de la ANAF-uri… Astia se pare ca au dat drumul iarasi necontrolat…
PAUN NICOLAE: Pai, nu, ma, dar tu n-ai sunat liderii. …
VOICU MADALIN STEFAN: Da, cumetre…
PAUN NICOLAE: …….nu poti sa suni la Finante acuma sa mai ma primeasca, sa mai stau o data de vorba cu el legat de-o treaba?…
VOICU MADALIN STEFAN: Bai, pot sa-l sun. sa te programeze………
PAUN NICOLAE: . Sedinta de Guvern e maine, nu?…
VOICU MADALIN STEFAN: Da. Si e si plen maine. il sun de astazi ca sa te programeze pentru si te anunt, da?…
PAUN NICOLAE: Iham… 5 minute…
VOICU MADALIN STEFAN: Da, ma, inteleg. Daca poate sa te primeasca azi, te sun imediat …
PAUN NICOLAE: Exact. Bun.
VOICU MADALIN STEFAN: Bine.
VOICU MADALIN STEFAN: Ce telefon ai, f…-m-as pe el!
PAUN NICOLAE: Da, da, da, te aud…
VOICU MADALIN STEFAN: Deci du-te acuma, ca te asteapta.
PAUN NICOLAE: Ma duc acuma.
VOICU MADALIN STEFAN: Hai!

NICOLAE PAUN: Ma scuzati Nicolae Paun sunt. Este vorba de Plx 286/2015 Proiect de lege privind anularea contributiei de asigurari de sanatate pentru anumite categorii de persoane fizice – este proiect al Guvernului. Cu stima si respect. Nicolae Paun.
Intr-un sms, Madalin Voicu ii cerea bani lui Nicolae Paun, in timp ce acesta ii recomanda contabilei sa il taie de la portie. Si nu sunt singurele atacuri.

VOICU MADALIN-STEFAN catre Nicolae Paun: Poti s-o rogi pe d-na Florentina, sa-mi dea banii, maine, in avans? Am multe prbl. Te rog sa intelegi ! Multumesc….Poti sa vorbesti luni, cu Florentina, sa-mi avanseze banii, pe iunie? Multumesc.

Faptul ca incasarea sumelor de bani de catre Madalin Voicu de la Partida Romilor condusa de deputatul Paun Nicolae nu are la baza o justificare legala, ci doar remuneratia pentru interventiile deputatului Madalin Voicu asupra unor diferiti demnitari si functionari publici reiese din discutiile dintre Paun Nicolae si Rotariu Florentina, scrie stiripesurse:

ROTARIU FLORENTINA: Da.
PAUN NICOLAE: Deci eu sper ca pe asta a lui Madalin nu ai trecut-o. ROTARIU FLORENTINA: Nu. Nu! Pai, nu stiti ca… De ce v-am intrebat azi?
PAUN NICOLAE: Si oricum noi trebuie sa ne reasezam si cu salariile, si cu astea, si nu putem sa mai oferim 4.000 de lei, ca oricum nu se intampla nimic.
Contabila : Stiu. Pai, si asa am avut discutii cu el. Ca initial i-am spus sa scrie macar doua-trei articole pe luna…
PAUN NICOLAE: Nu mai, lasa, sa ne lase in pace! Domnu’, lasati-ne, mergeti!
Contabila : Mda. Oricum, stati asa, ca contractul lui se si inchide daca nu ma insel acum. Ar trebui sa facem altul.
PAUN NICOLAE: Nu, nu mai facem altul. S-a inchis. Pai, trebuie sa facem… Pai, nu mai putem sa mai facem altul, pentru ca nu se justifica ce faceti.
Contabila : Deci Voicu Madalin deja se… adica la 01.12 s-a inchis. Mai are luna asta.
PAUN NICOLAE: Pai, perfect. Luna asta, dupa care nu putem… daca … Nu stim, domnu’, ca avem alte treburi, o sa vedem dupa congres… Nu, vedem la sfarsitul anului, nici nu-i pomenesti de nimic, de niciun congres. Nu stiu, vedem la sfarsitul anului.
PAUN NICOLAE: ….Fir-ar ale dracului de proiecte, ca v-am spus ca astea o sa ne… ne mananca capul proiectele astea! …. Ca nici ei nu inteleg si ca erau astia imbracati prin fuste pe acolo si intreba de antreprenoriat social. Si ea le-a zis, dom’le, da intrebati de antreprenoriat social pe astia? Pai, astia nu stiu, se sperie daca le spuneti asta…
PAUN NICOLAE: Pai, daca aia nu stiu sa se iscaleasca…!….: Nu stiu sa scrie…
PAUN NICOLAE: Da, da. D’apai sa mai fie pe antreprenoriat social, Doamne, fereasca-ne Dumnezeu! …Au fost in jur de 45-50 de persoane chemate. …
PAUN NICOLAE: Foarte bine. Pe ce tema?……….: Pe tema cursului. Daca au fost cursurile tinute, daca si-au primit banii, cum au aflat de cursuri…
VOICU MADALIN STEFAN: Bine, bai, dar ce avem noi de ascuns? Am facut ceva?
PAUN NICOLAE: Nu avem nimic de ascuns …[foloseste cuvinte obscene-n.n]… Auzi, mai? Fac cativa ani de viata, de parnaie, da’ sa moara copiii mei, cand ies afara, daca nu, dau doua cutite in gat la procurori si ma p.. pe ei……..
PAUN NICOLAE: Ba, auzi? Tu n-ai trait in anii 60, MADA, cum esti acum. Cand ti-am spus eu din primavara: ma, vezi ca astia sunt pe noi.
VOICU MADALIN STEFAN: Bine, ba, si ce sa ne faca? Eu nu am afaceri, n-am combinatii, n-am smecherii…
PAUN NICOLAE: Pai pe tine nu, dar pe mine ma face!

Mai mult, Paun Nicolae isi arata dispretul fata de comunitatea pe care o reprezinta in Parlamentul Romaniei: „ciorile astea nesimtite, nu ai vazut asa ceva! Zici ca sa stai si sa le faci bine, si sa alergi sa le faci bine, sa le fie bine si uite. Nenorocitii naibii”.

Comisia juridica a avizat favorabil, luni, cererile DNA de arestare a celor doi, iar votul final se va da miercuri.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: