Stenograme SURPRIZA in dosarul Tariceanu-Andronic-Truica. Cum au incercat sa fenteze DNA

politica

Procurorii DNA au la indemana mai multe e-mailuri si discutii pe aplicatia WhatsApp, descoperite la perchezitiile infomatice ale telefoanelor mobile, tabletelor, cardurilor de memorie si ale calculatoarelor in cazul dosarului „Ferma Baneasa”.

Este vorba de inculpatii Calin Popescu Tariceanu, Remus Truica – fostul sef de cabinet al lui Adrian Nastase, Marius Marcovici- fostul consilier al premierului Calin Popescu Tariceanu, Dan Andronic- patronul ziarului „Evenimentul Zilei”, consultantul israelian Tal Silberstein sau miliardarul Benjamin Steinmetz.

Procurorii anticoruptie arata ca cei implicati in aceasta afacere tineau legatura intre ei si se informau reciproc privind stadiul retrocedarilor, stadiul proceselor in instanta, actelor si contractelor incheiate urmare a unei intelegeri din aprilie 2011, dar si despre articolele aparute in presa referitoare la relatia lui Paul de Romania cu firma Reciplia, sau cu alti membri ai gruparii. „De asemenea, din mailurile transmise/primite, precum si din comunicarile efectuate prin serviciul WhatsApp, rezulta relatia avuta de membrii grupului cu oameni politici influenti, ministri, parlamentari, lideri de partid, dovedindu-se astfel influenta reala pe care grupul o putea exercita pentru atingerea scopului urmarit”, arata DNA, citat de Adevarul.

Potrivit unor surse judiciare, procurorii DNA au ridicat la perchezitiile din decembrie 2015 mai multe telefoane si laptopuri, iar volumul de date informatice este unul extrem de mare, aproximativ 15 terabiti. De exemplu, doar in cazul lui Andronic a fost vorba de o analiza care a implicat cel putin 23.000 de mailuri. Surse judiciare au explicat ca una din problemele care au ingreunat perchezitia infomatica a fost faptul ca Remus Truica folosea un program informatic cu ajutorul caruia cripta toate datele.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: