STENOGRAME: Unul dintre cei mai BOGATI oameni din lume, implicat in dosarul Truica-Andronic

news

Unul dintre cei mai bogati israelieni este implicat in dosarul lui Remus Truica. Este vorba despre omul de afaceri israelian Benjamin „Beny” Steinmetz. El are o avere estimata la 3,5 miliarde de dolari, fiind al saselea cel mai bogat cetatean israelian si pe locul 497 in lume, potrivit Forbes.

Steinmetz este actionar, prin una din companiile sale, la Gabriel Resources, care detine o participatie in proiectul aurifer de la Rosia Montana, mentioneaza hotnews.ro.

Potrivit DNA, Benjamin Steinmetz ar fi facut parte din grupul infractional constituit de Remus Truica, alaturi de Dan Andronic, Tal Silberstein, Shimon Shevez, si avocatul Robert Rosu.

DNA ii acuza pe inculpati ca au reusit sa obtina retrocedarea ilegala in natura a Fermei Regale Baneasa, producand bugetului de stat un prejudiciu de peste 135 milioane de euro. Mecanismul presupusei fraude era urmatorul, asa cum a fost descris de DNA: Paul Lambrino (nepotul Regelui Carol al doilea) a pretins ilegal ca are de primit de la stat Ferma Baneasa si a apelat la Remus Truica pentru a-si rezolva problema. Truica, alaturi de co-inculpati, ar fi mituit conducerea unui institut de cercetare care detinea terenul Fermei Baneasa sa accepte retrocedarea, contra unei excursii pentru patru persoane in strainatate.

Convorbire intre Remus Truica si Benny Steinmetz:

Benjamin Steinmetz: Si eu sper. Cum a decurs? Cand va fi finalul finalului la Baneasa?

REMUS TRUICA: Deci, dupa cum deja stii, prietenul lui TAL nu a facut mai nimic si am gasit cine este seful tipului care ar fi trebuit sa faca asta si am descoperit ca este de la alt…, care este un bun prieten cu mine si am gasit acum instrumentele si maine, la ora 10:00, este o comisie la Institut si voi merge eu impreuna cu printul, cu avocatii si, probabil, dupa cum au promis, maine va fi luata decizia favorabila.

Benjamin Steinmetz: …ce se va intampla atunci?

REMUS TRUICA: Nimic. Doar vor semna si va fi a noastra. Asta e tot. Nu sunt mai multi pasi, e doar un pas.

Benjamin Steinmetz: Deci nu trebuie sa mai vorbesti cu cineva, sa mai intrebi pe cineva, se termina, e rezolvata?

REMUS TRUICA: Da. Doar de semnat. Asta-i tot. Probabil nu va fi chiar maine, dar important este sa avem o decizie favorabila maine.

Un membru grup infractional …: Deci lipseste doar o semnatura?

REMUS TRUICA: Exact, doar una.

Un membru grup …. Si apoi este chiar al nostru? Adica putem incepe munca pe teren?
REMUS TRUICA: Da, este 100% al nostru, este ca si masina ta, e a ta (RADE).

Un membru grup …. Foarte bine. Si apoi nu trebuie sa dam nimic?

REMUS TRUICA Adica, va fi probabil o suma mica pentru acesti oameni, dar nu mare lucru.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: