externe

Steve Ballmer – singurul pamantean care in 2024 va castiga un miliard de dolari fara sa faca absolut nimic

Pentru majoritatea oamenilor, venitul pasiv este un maruntis suplimentar care necesita un efort minim pentru a fi obtinut pentru a suplimenta o sursa principala de venit. Dar pentru proprietarul echipei de baschet Los Angeles Clippers, Steve Ballmer, acest venit se ridica la suma de aproape 1 miliard de dolari.

Ballmer, a sasea cea mai bogata persoana din lume, urmeaza sa incaseze aceasta suma sub forma de dividende de la Microsoft in 2024. Acest lucru vine dupa ce gigantul tehnologic si-a majorat plata dividendelor trimestriale la 75 de centi pe actiune, adica 3 dolari pe an, transmite CNN.

Avand in vedere ca Ballmer, fostul CEO al Microsoft, detinea 333,2 milioane de actiuni ale companiei in 2014 (ultima data cand a depus o declaratie de proprietate si se pare ca si-a ajustat actiunile Microsoft), echivalentul unei participatii de 4%, el ar urma sa primeasca putin mai putin de 1 miliard de dolari in anul fiscal 2024.

Asta, bineinteles, presupunand ca consiliul de administratie al Microsoft nu decide sa taie dividendele.Dar acest lucru nu pare a fi probabil. De cand compania a inceput sa plateasca dividende actionarilor in 2003, suma nu a facut decat sa creasca.

Ballmer nu va fi insa singurul care va incasa bani frumosi de la Microsoft: cum miliardarul american a raportat un venit de 656 de milioane de dolari la Internal Revenue Service (fiscul american), este probabil ca va fi supus impozitului de 20% pe dividende pentru persoanele fizice care obtin un venit impozabil de 500.000 de dolari pe an sau mai mult.Asta inseamna ca va plati aproape 200 de milioane de dolari in impozite pe dividendele Microsoft pe care le incaseaza.

Urmareste-ne si pe:
Gabriel Tudor

Share
Published by
Gabriel Tudor

Recent Posts

Fostul presedinte al R. Moldova, Igor Dodon, pozeaza drept pacifist si „trage sfori” spre Rusia si China

Liderul prorus al celui mai mare partid de opozitie din Republica Moldova, Igor Dodon, a…

7 ore ago

Lituania considera ca Ucraina are dreptul sa atace si tinte din Belarus, daca Rusia plaseaza acolo „obiective militare valide”

Ministrul lituanian de Externe, Gabrielius Landsbergis, considera ca, daca Rusia plaseaza obiective militare valide in…

10 ore ago

A fost ucis in puscarie cel mai mare criminal in serie din Canada. El era vinovat pentru moartea a peste 50 de femei

Robert Pickton, cel mai mare criminal in serie din istoria Canadei si care este considerat…

7 ore ago

Grecia prezinta din nou cazul privind returnarea sculpturilor din Partenon de catre British Museum in fata unui comitet al UNESCO

Grecia si-a prezentat cazul privind returnarea sculpturilor Partenonului la o sesiune a unui comitet UNESCO…

10 ore ago

Cateva sute de ieseni au protestat pentru Codrii Iasilor: „Nu vrem sa fie confiscat acest mars de nimeni”

O manifestatie mai putin intalnita in zilele de azi in Romania a avut loc la…

8 ore ago