Steve Bannon, condamnat la patru luni de inchisoare

externe

Fostul consilier al lui Trump la Casa Alba, Steve Bannon, a fost condamnat vineri la patru luni de inchisoare pentru ca a sfidat o citatie din cadrul anchetei Congresului privind revolta din 6 ianuarie 2021 de la Capitoliu, transmite CNBC.

De asemenea, un judecator districtual din SUA l-a amendat pe Bannon cu 6.500 de dolari. Dar a decis ca Bannon nu va trebui sa execute pedeapsa pana cand nu se va pronunta decizia in apel.

Atat pedeapsa cu inchisoarea, cat si amenda au fost mai mici decat sentinta ceruta de procurorii federali.

Procurorii doreau ca instanta sa il condamne pe Bannon la sase luni de inchisoare – limita superioara a intervalului prevazut in ghidul federal de condamnare – si la o amenda maxima de 200.000 de dolari.

Figura a presei de dreapta si fost aliat apropiat al fostului presedinte Donald Trump, Bannon „a actionat in mod constant cu rea credinta” si a incercat sa impiedice ancheta comisiei speciale a Camerei Reprezentantilor, au sustinut procurorii.

Sentinta a fost pronuntata la un an dupa ce Camera a votat pentru a-l acuza de sfidarea Congresului pentru ca a refuzat sa se conformeze unei citatii a unui comitet restrans al Camerei. Bannon a fost pus sub acuzare in noiembrie pentru doua capete de acuzare si condamnat in urma unui proces federal in iulie.

Avocatul lui Bannon a sustinut ca citatia ar incalca privilegiul executiv al lui Trump, puterea prezidentiala de a nu face publice anumite informatii.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: